Ј У Средњошколски центар Петар Кочић Зворник

Традиционално обиљежен Сат кодирања

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 23 December 2019 11:46

Сат кодирања је манифестација са циљем демистификације програмирања гдје учесници могу видјети да свако може бити програмер. Овај догађај се одржава у оквиру Седмице информатичке писмености.

Наша школа дужи низ година учествује у овој манифестацији, а ове године, поред ученика секције

Last Updated on Tuesday, 24 December 2019 16:35

Read more...

 

Радни календар за крај првог полугодишта

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Saturday, 21 December 2019 10:15

Радни календар можете преузети на овом линку.

 

Хуманитарна акција ученика СШЦ „Петар Кочић“

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Saturday, 14 December 2019 08:58

Подијелили 57 пакетића

Савјет ученика ЈУ СШЦ „Петар Кочић“ и ове године је организовао акцију под називом „Један слаткиш, једно дијете“ са циљем прикупљања слаткиша корисницима Центра за подршку дјеци са сметњама у развоју. У акцији су учествовали сви ученици наше школе, који су доносили слаткише, те направили 57 пакетића које су уручили свим корисницима Центра.

- Драго нам је што сваке године организујемо и успјешно реализујемо ову акцију. Желим да се захвалим свим ученицима који су учествовали и помогли у изради пакетића - истакла је професорица Марија Стјепановић, координатор Савјета ученика.

Read more...

 

Предавање о поступању у случају земљотреса за ученике и запослене у школама

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 10 December 2019 13:59

Представници градских служби цивилне заштите и професионалне ватрогасне јединице одржали су у Средњошколском центру „Петар Кочић“ предавање о томе како поступити у случају земљотреса.

Према ријечима Дејана Галића из Службе цивилне заштите града Зворника, дјеца треба да знају како да се понашају прије и у току земљотреса и како да поступе након, да не би дошло до хаотичног стања.

Read more...

 
 

Ученици зворничких школа учествовали у „Каравану културе говора“

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 04 December 2019 21:36
Ученици зворничких основних и средњих школа били су дио пројекта „Караван културе говора“ што је наставак кампање  „Његујмо српски језик“. Овај пројекат је оухватио десет градова у Србији и Српској, а предвања су одржана и у Бечу. Ученици су били дио дводенвних радионица на којима су учили о значају културе говора.

У овкиру „Каравана културе говора“ наступили су француски хуманитарац Арно Гујон, мастер комуниколог и глумац Слободан Роксандић, као и признати лингвиста Миодраг Телебак. Дио тима на радионицама је и Марко Миловановић, глумац, као и његов колега Милан Босиљчић.

- Главна идеја наше кампање је да, путујући кроз градове, ширимо, како ми кажемо, добре говорне навике код дјеце, младих и уопште шире јавности. Градови које планирамо да посјетимо су: Приједор, Добој, Источно Сарајево, Брчко и многи други – рекао је Босљчић.

Last Updated on Tuesday, 10 December 2019 13:56

Read more...

 

ЧЛАНОВИ САВЈЕТА УЧЕНИКА ПОСЈЕТИЛИ ДЈЕЧАКА НИКОЛУ МИЈИЋА

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 04 December 2019 21:11

Чланови Савјета ученика ЈУ СШЦ „Петар Кочић" посјетили су 4. 12. 2019. године дјечака Николу Мијића из Пилице, који болује од церебралне парализе.

Претходно је Савјет ученика организовао акцију помоћи овом дјечаку, а прикупљена средства су уплаћена на жиро рачун породице Мијић.

 

Last Updated on Wednesday, 04 December 2019 21:21

Read more...

 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 2 of 73