Ј У Средњошколски центар Петар Кочић Зворник

Преносимо: Нова занимања у зворничком СШЦ „Петар Кочић“ – Писић: Информатичари и угоститељи лако до посла

PDFPrintE-mail

Медији о нама

Written by Administrator Wednesday, 29 April 2020 16:03

Поштујући потребе тржишта рада и технолошке потребе савременог човјека, зворнички СШЦ „Петар Кочић“ одлучио се за увођење нових занимања које ће понудити свршеним основцима.

Од прошле године је у гимназији уведен рачунарско-информатички смјер, а ове године у оквиру економске школе биће уписано једно одјељење пословно-информатичких техничара док ће у оквиру угоститељске школе поред кувара уписати и пола одјељења посластичара.

Директорица школе Биљана Писић каже да су информатички смјерови показали сву оправданост током наставе и рада на даљину који су примијениле све институције и предузећа.

– Сва информатичка занимања имају јасну будућност и сви ти свршени средњошколци или они са завршеним факултетом одмах долазе до посла. Просто то је занимање које доживаљава експанзију и примјењујемо га у свим сферама живота. Прошле године је за то занимање у оквиру гиманзије било велико интересовање те смо уписали одјељење рачунарско-информатичког смјера, у оквиру гимназије. Стога смо слично занимање увели и у еконосмкој школи, односно комбиновали смо информатику и економску групу предмета те ћемо уписати једно одјељење пословно-информатичких техничара – каже Писићева.

Када је у питању угоститељска школа, Писићева истиче да ће ове године поред кувара, као ново занимање бити уписани и посластичари.

– Ниједан кувар или конобар који су код нас завршили угоститељску школу, а који хоће да ради, није без посла. То су просто занимања која су веома тражена и сви могу добити посао како у Зворнику и Републици Српској тако и у региону или свијету. Добили смо све похвале за ове ученике од власника угоститељских објеката гдје су били на пракси. Прошлу генерацију су чинили ученици гдје је било највише одличних и врлодобрих ученика. Ми се такође трудимо да ови ученици имају практичну наставу у најбољим угоститељским објектима у граду, а за већ сада смо у преговорима да и посластичарима и прије уписа договоримо квалитетну праксу – закључила је Писић.

Одлична пракса и у школи, ускоро и школски рестотран

Ученици угоститељске школе, са смјера кувар и посластичар имаће одличне услове за рад и у кабинету за практичну наставу у који је кроз улагања Градске управе, школе и донатора уложено у намјештај, апарате и другу опрему уложено више од 50.000 КМ.

– У оквиру обиљежавања стогодишњице школе ми ћемо отворити ђачки ресотран што ће такође омогућити да сви наши ученици угсотитељи, односно и конобари, посластичари и кувари имају још боље услове за стицање практичних знања – навела је Писићева.

(infobirac.net 28.04.2020.)

Last Updated on Wednesday, 29 April 2020 16:17  

Такмичење: Како бити сигуран на интернету

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 28 April 2020 16:17

 

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ ИНСТРУКЦИЈЕ ЗА ОЦЈЕЊИВАЊЕ, ПРАЋЕЊЕ И ВРЕДНОВАЊЕ УЧЕНИКА

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 24 April 2020 21:01

Образложење Интрукција за праћење, вредновање и оцјењивање ученика током извођења натаве на даљину за вријеме ванредног стања узрокованог епидемијом корона вируса у школској 2019/2020. године МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ ОВДЈЕ.

 

ИНСТРУКЦИЈЕ ЗА ПРЋЕЊЕ, ВРЕДНОВАЊЕ И ОЦЈЕЊИВЊЕ УЧЕНИКА

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 23 April 2020 18:05

Инструкције за праћење, вредновање и оцјењивање ученика током извођења наставе на даљину, а које су направљене на основу Упутства о праћење, вредновање и оцјењивање ученика током извођења наставе на даљину које је донијела Влада Републике Српске можете да погледате и преузмете на линковима испод овог текста.

ДОПИС

ИНТРУКЦИЈА ЗА ВРЕДНОВАЊЕ.

Last Updated on Thursday, 23 April 2020 18:11  
 

НОВО ЗАНИМАЊЕ: ПОСЛОВНО - ИНФОРМАТИЧКИ ТЕХНИЧАР

PDFPrintE-mail

Упис - Упис 2020.

Written by Administrator Wednesday, 22 April 2020 21:01

 

Упис 2020: Кувар - посластичар

PDFPrintE-mail

Упис - Упис 2020.

Written by Administrator Wednesday, 22 April 2020 17:22

 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 5 of 86