Ј У Средњошколски центар Петар Кочић Зворник

ОБАВЈЕШТЕЊЕ О ДОСТАВЉАЊУ ЕВИДЕНЦИЈЕ У ВРИЈЕМЕ ОНЛАЈН НАСТАВЕ

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 23 March 2020 13:12

ПОШТОВАНИ ПРОФЕСОРИ

Због формирања коначног извјештаја о реализованим активностима наставе на даљину које достављамо РПЗ РС, неопходно је вођење евиденције одјељенских старјешина  на дневном и седмичном нивоу. На основу дневних извјештаја одјељенске старјешине ће радити седмичне извјештаје које ће достављати на и-мејл адресу школе This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it сваког петка , након завршетка наставе .

ПРЕУЗИМАЊЕ ОБРАЗАЦА

дневни изјвештај разредног старјешине

седмични извјештај разредног старјешине

 


 

Такође вас обавјештавамо да је дошло до одређених измјена у већ постојећем образцу за седмичну евиденцију предметних професора о извођењу наставе на даљину. Образац достављате на и-мејл This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it сваког петка, након завршетка наставе.

ПРЕУЗИМАЊЕ ОБРАЗАЦА

измјењени образац седмичне евиденције предметних професора

Last Updated on Friday, 27 March 2020 00:53  

Од понедјељка онлајн настава за средњошколце у Српској (ВИДЕО)

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 20 March 2020 16:39

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је данас да од понедјељка почиње онлајн настава за средњошколце у Српској.
Наталија ТривићФото: РТРС

Наталија Тривић - Фото: РТРС

Тривићева је навела да тада почиње и онлајн настава за ученике Музичке школе, као и за ученике са потешкоћама у развоју.

- Настава ће се изводити путем интернета, вјероватно путем Гугл платформе или скајпа. Важно је да дјеца од куће раде задатке. Учитељи, наставници и радно особоље радиће све од куће. Најважније је да дјеци пружимо могућност стицања знања - истакла је министарка просвјете и културе.

Она је рекла да се настава на даљину, која се реализује путем телевизије, показала јако успјешном.

- У сарадњи са РТРС-ом, али и другим медијима, реализујемо наставу за средњошколце. Наставници, директори, али и дјеца схватили су озбиљно овај облик наставе и рјешавају постављене задатке. Не желимо да губимо вријеме, желимо да наши ученици стекну знања, па и овако на даљину. Настава на даљину није додатна настава, већ посебан облик наставе дефинисан Законом - истакла је Тривићева и додала да је свим школама упућен допис да на седмичној бази достављају извјештаје о реализацији овог пројекта.

Она је поручила да ће школска година бити завршена и да Закон омогућава да ученици након стицања знања на даљину стичу право на полагање завршног испита.

Last Updated on Saturday, 21 March 2020 08:23  

Обавјештење о извођењу наставе на даљину

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 20 March 2020 10:57

Last Updated on Friday, 20 March 2020 11:02  

Сагласност за организацију наставена даљину

PDFPrintE-mail

Настава

Written by Administrator Friday, 20 March 2020 10:44

Last Updated on Friday, 20 March 2020 11:01  
 

ОРГАНИЗАЦИЈА НАСТАВЕ У ВРИЈЕМЕ ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

PDFPrintE-mail

Настава - ОНЛАЈН НАСТАВА

Written by Administrator Thursday, 19 March 2020 12:09

 

 

УЧЕНИЦИ И ПРОФЕСОРИ ФОРМИРАЈУ ВИБЕР ГРУПЕ ЗА СЛАЊЕ НАСТАВНИХ САДРЖАЈА

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 18 March 2020 18:43

Републички педагошки завод Републике Српске у сагласности са Министарством просвјете и културе у Влади Републике Спрске донио је одлуку да средње школе организују, у складу са својим могућностима, наставу уз коришћење интернет страница школе као и других расположивих средстава комуникације на даљину.

Средње школе су у обавези да сутра до 10 часова доставе план реализације наставе Републичком педагошком заводу.

Поступајући по тој одлуци у двије зворничке школе су најближи варијанти да ученике и професоре повежу путем друштвене мреже вибер, што су нам потврдили директори ових установа Биљана Писић и Горан Грујић.

У СШЦ Петар Кочић су већ упутили обавјештење наставном особљу и ђацима у коме наводе да разредне старјешине што прије формирају вибер групе са својим ученицима из одјељења како би била остварена лакша комуникација. Након састанка са предсједницима актива, професори ће добити одређена задужења.

– Сутра ће у нашој школи у 7:30 бити одржан састанак предсједника стручних актива са управом након кога ће бити познати сви детаљи као и план који ће бити прослијеђен РПЗ-у – рекла нам је Биљана Писић, директорица СШЦ Петар Кочић.

Сличне активности су већ спроведене или се спроводе у ТШЦ-у.

План је да разредне старјешине формирају вибер групе са свим ученицима и предметним професорима, а на тој групи би у форми фотографија били постављани наставни садржаји, односно задаци, објашњења итд. Такође, план предвиђа да у групама као чланови буду и радници управе школе како би вршили мониторинг над урађеним наставним процесом.

 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 7 of 84