Ј У Средњошколски центар Петар Кочић Зворник

Пријем код градоначелника за ученике и професоре из Сежане

PDFPrintE-mail

Словенија

Written by Administrator Thursday, 13 December 2018 14:16

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић данас је примио ученике, професоре и директора Средње школе „Сречко Косовел“ из словеначког града Сежана који у нашем граду бораве у оквиру сарадње са Средњошколским центром „Петар Кочић“.

Градоначелник је са задовољством истакао да је ово једанаеста година од како двије школе имају добру сарадњу која се огледа у размјени ученика и у разним другим видовима.

 

Last Updated on Thursday, 13 December 2018 14:27

Read more...

 

Kућице за птице

PDFPrintE-mail

Секције

Written by Administrator Wednesday, 12 December 2018 08:36

Ученици биолошке секције поставили су ручно рађене кућице за птице испред средњошколског центра ЈУ СШЦ  „Петар Kочић“. Пројекат под називом „Kо се није скрио?“ водила је професорица Љиљана Чворовић која нам је објаснила да је овај пројекат уједно био изражавање креативног духа, али и показатељ помоћи и бриге о животињама.

Успех пројекта се манифестује и кроз заинтересованост осталих ученика којима је, како кажу, овај занимљиви пројекат привукао пажњу својим циљем. Још једном су ученици показали како се кроз дружење и забаву може створити нешто креативно и корисно.

 

Last Updated on Monday, 17 December 2018 18:01

Read more...

 

Посјета ученика лабораторијама Технолошког фалутета у Зворнику

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Sunday, 09 December 2018 14:26

Ученици другог и трећег разреда гимназије  и медицинске школе, чланови хемијске и биолошке секције, посјетили су лабораторије Технолошког факултета у Зворнику.

У пратњи професора Наде Николић, Марије Милић и Ненада Дрљаче, ученици су обишли лабораторије за хемијске вјежбе као и биолошке процесе те одјељење за лабораторијску прехрамбену производњу. То је била прилика да ученици на практичан начин сазнају више о огледима и вјежбама које се спроводе на одсјецима за хемијско и биолошко инжењерство.

 

Last Updated on Sunday, 09 December 2018 14:34

Read more...

 

Настављени радови на уређењу мини парка иза школе

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 07 December 2018 06:26

У овој фази, настављени су радови озелењавања површине, сађења траве, а након зиме планирано је постављање клупа и светиљки.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

Last Updated on Friday, 07 December 2018 14:46  
 

Семинари о примјени модула из предмета „Практична настава“

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 05 December 2018 21:05

Обука професора за учешће на сајмовима предузећа за вјежбу

У циљу сагледавања тренутног стања и примјене модула предузећа за вјежбу у оквиру предмета „Практична настава“ у четвртим разредима средње стручне школе, одржан је стручни семинар на Јахорини у организацији „Култур контакта“ из Аустрије, а нашу школу је представљала професорица Елизабета Јевтић. Претходно је на семинарима, у Сарајеву и Коњицу, вршена обука професора за планирање и учествовање на сајмовима предузећа за вјежбу, за примјену информатике, регистрацију предузећа на званичном интернет сервису, БХС -у, оквиру кога се врши виртуено трговање свих ученичких предузећа за вјежбе у БиХ.

Last Updated on Wednesday, 05 December 2018 21:09

Read more...

 

Састанак школког тима: Брига о дјеци - заједничка одговорност и обавеза

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 05 December 2018 08:16

Успешна сарадња институција на локалном нивоу кроз активности школског тима “Брига о дјеци – заједничка одговорност и обавеза”, настављена је и у школској 2018/2019. години. Заједнички задатак свих чланова тима је спровођење акција и сарадња како би се обезбједило сигурно и подстицајно окружење за раст и развој дјеце. Од почетка ове школске године, школски тим је заседео по питању рјешавања проблема појединих ученика и њихових породица. Све активности у пружању подршке и помоћи ученицима, планиране су и координисане кроз сарадњу са релевантним институцијама. Реализовано је и едукативно предавање за ученике, од стране представника полицијске управе, поводом Дана сећања на Last Updated on Wednesday, 05 December 2018 08:32

Read more...

 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 10 of 66