Ј У Средњошколски центар Петар Кочић Зворник

16. међународни фестивал Више знања за више туризма

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 18 January 2019 10:08

И ове године наша школа учествује на 16. Међународном фестивалу туризма који организује Туристички савез Словеније.  Овогодишња тема фестивала је „Сувенири мога краја“, а наша школа на овогодишњем такмичењу учествује са пројектима "Туристички потенцијали регије Бирач"  ментора Дарке Тољ и "Сувенирима о Зворнику" ментора Жељка Зарића.

 

Last Updated on Friday, 18 January 2019 10:42

Read more...

 

Наставак сарадње са 3. пјешадијским Република Српска пуком Оружаних снага БиХ

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 16 January 2019 08:54

Директорица школе Биљана Писић присуствовала је божићном пријему који је организовао 3. пјешадијски Република Српска пук Оружаних снага БиХ у касарни „Војвода Степа Степановић“ у Бијељини. Овом приликом најављена је даља сарадња са нашом школом у реализацији различитих пројеката.

- Драго нам је да сарађујемо са 3. пјешадијским Република Српска пуком Оружаних снага БиХ који су нам помогли у нашој идеји да уредимо мини парк иза наше школе. Они су урадили чишћење терена и друге земљане радове након чега је постављено зеленило. Остало је још да се ураде бетонски радови како би мини парк био у потпуности завршен – рекла је Писић и додала да је досадашња сарадња са представницима пука била на изузетно високом нивоу.

 

Last Updated on Wednesday, 16 January 2019 09:00

Read more...

 

Професори добили Оракл сертификате

PDFPrintE-mail

Актуелно - Новости

Written by Administrator Tuesday, 25 December 2018 10:43

Професори рачунарства и информатике Јулијана Млинаревић, Светлана Зарић и Жељко Зарић успјешно су положили курс Јава Фандејшн (енгл. Java Foundations) компаније Оракле (енгл. Oracle)  који је реализован на БЛЦ- у уз подршку Републичког педагошког завода Републике Српске.

Циљ овакве едукације је учествовање и оспособљавање учитеља, наставника и професора за коришћење Јава програмског језика. Тренинг се састојао од 12 он- Last Updated on Tuesday, 25 December 2018 11:10

Read more...

 

ПРОФЕСОРИ ИЗ СРПСКЕ НА СЕМИНАРУ О ИЗУЧАВАЊУ ХОЛОКАУСТА У "ЈАД ВАШЕМУ"

PDFPrintE-mail

Актуелно

Written by Administrator Monday, 17 December 2018 13:51

У Институту "Јад Вашем" у Јерусалиму почео је семинар о изучавању Холокауста, а међу учесницима је и 18 професора из Републике Српске.

Учешће професора из Републике Српске резултат је сарадње Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица и Републичког педагошког завода.
Представник Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и несталих лица Душан Павловић, који руководи Координационим тимом за успостављање и очување културе памћења у Републици Српској, рекао је Срни да је циљ семинара да

Last Updated on Monday, 17 December 2018 18:01

Read more...

 
 

Средњошколци из Сежане посјетили „Алумину“

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Written by Administrator Sunday, 16 December 2018 11:55

Ученици и професори из Средње школе „Сречко Косовел“ из Сежане са домаћинима из СШЦ „Петар Кочић“ из Зворника посјетили су данас „Алумину“ . Директор пословне области Одржавање и инвестиције и члан менаџмента „Алумине“ Миломир Максимовић истакао да му је било задовољство да буду домаћини гостима из Словеније.

- Посјета нам пуно значи у маркетиншком смислу. Ово је само наставак двогодишње успјешне сарадње „Алумине“ са зворничким средњим школама. Поред ове посјете долазе нам и ученици из ТШЦ-а са смјера хемијски техничари, а вјероватно ће нам у посјету доћи и ученици економске струке из СШЦ „Петар Кочић“ како

Last Updated on Sunday, 16 December 2018 12:29

Read more...

 

Традиционална акција „Један слаткиш, једно дијете“

PDFPrintE-mail

Савјет ученика - Акције Савјета ученика

Written by Administrator Friday, 14 December 2018 15:35

Савјет ученика ЈУ СШЦ „Петар Кочић“ организовао је акцију под називом „Један слаткиш, једно дијете“ са циљем прикупљања слаткиша корисницима Центра за подршку дјеци са сметњама у развоју. У акцији, која се традиционално организује пред новогодишње и божићне празнике, су учествовали сви ученици који су доносили слаткише те направили пакетиће које су уручили корисницима Центра.

Last Updated on Sunday, 16 December 2018 12:30

Read more...

 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 9 of 66