ЈУ Средњошколски центар "Петар Кочић" Зворник

Ученици наше школе учествовали на м:тел Апп такмичењу

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 13 February 2024 21:52

Ања Балорда и Његош Ристић, ученици другог разреда рачуанрско - информатичког смјера, учествовали су на овогодишњем м:тел Апп такмичењу за избор најбољих апликација на државном нивоу.

Ове године, такмичење је одржано онлајн, а на њему су имали право да учествују тимови, односно аутори готових апликација које су на адресу м:тел-а стигле до рока предвиђеног конкурсом. У овом,  седмом циклусу м:тел Апп такмичења, за најбоље апликације за мобилне уређаје у БиХ стигло је укупно 19 апликација из 15 средњих школа и 13 градова БиХ. Тим наше школе, Брејн Бајтс је учестовао са двије апликације. Апликација Калкулупис врши израчунавање броја бодава за упис у први разред средње школе, а апликација Клик-ит служи за наручивање хране. Ово је прво учешће наших ученика на овом такмичењу. Ментори ученицима су професори Светлана и Жељко Зарић.

Жири је изабрао најбољих пет у оквиру м:тел Апп такмичења 7, које ће даље представљати БиХ на Регионалном Апп такмичењу у Београду почетком мјесеца марта.

Сви учесници такмичења добиће поклоне и захвалнице за учешће у овом конкурсу, а аутори најбољих апликација и њихови ментори биће награђени мобилним телефонима.

 

(извор: мтел апп такмичење)

Last Updated on Tuesday, 13 February 2024 22:19  

Поруке за Дан заљубљених размијењене и са ученицима ТШЦ-а

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 13 February 2024 21:43


Савјет ученика СШЦ „Петар Кочић“ организовао је сакупљање љубавних порука за Дан заљубљених.У духу Дана заљубљених, Савјет ученика је ову акцију покренуо вођен идејом да љубав треба ширити и славити на различите начине. - Ове активности се у нашој школи обиљежавају већ годинама. Циљ нам је да измамимо ученицима осмјехе на лицима. Кутије са љубавним порукама су данима биле постављене на ходницима и у њих су ученици могли да убаце љубавне поруке.

Ове године, сарадњу имамо и са ученицима из ТШЦ-а из Каракаја те је за поруке ученицима из њихове школе била постављена посебна кутија. Писма, односно поруке, не морају бити само за симпатије, већ и за блиске пријатеље. Поруке ће се дијелити по одјељењима на Дан заљубљених – рекла нам је Сара Радић, предсједник Савјета ученика наше школе.Они су се захвалили ученицима који су се придружили овој акцији и тако дали свој допринос у стварању позитивног окружења за све.

 

Акција Савјета ученика поводом Дана заљубљених

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Saturday, 10 February 2024 21:23

Савјет ученикика и ове године обиљежава Дан заљубљених. Тим поводом, у ходницима школе постављене су кутије у које сви заинтересовани ученици могу оставити поруке. Такође, постављена је и кутија у коју се могу оставити поруке за ученике ТШЦ-а.

Представници Савјета ученика уручиће поруке 14.02.2024. године онима којима су упућене.

Last Updated on Saturday, 10 February 2024 21:42  

Градоначелник Зворника честитао ученицима успјех – Дан сигурнијег интернета

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 06 February 2024 15:44

Међународни дан сигурнијег интернета у Републици Српској обиљежава се шестог фебруара, а основни циљ кампање подразумијева подизање свијести о безбједном дигиталном окружењу за дјецу и младе.

 

Last Updated on Tuesday, 06 February 2024 16:07

Read more...

 
 

Припрема талентованих ученика – универзитетски професор Марко Ћитић на дводневном предавању у зворничком СШЦ „Петар Кочић“

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 06 February 2024 15:39

Проф. др Марко Ћитић са Катедре за математику на Универзитету у Источном Сарајеву одржаће дводневна предавања из геометрије и комбинаторике за ученике зворничког СШЦ „Петар Кочић“ који се припремају за такмичења у овој школској години. У школи су истакли да је ово прилика да ученици, који су зантересовани за даље напредовање, побољшају своја знања јер је Ћитић и сам био учесник савезних такмичења те свјетских математичких олимпијада у Румунији, Тајланду и Бразилу. Уједно, ово је прилика да се посебна пажња посвети надареним ученицима и да им се омогући искорак у односу на план и програм који похађају.

 

 

Last Updated on Tuesday, 06 February 2024 15:43

Read more...

 

На Савјету ученика реализовано предавање о проблемима младих током одрастања

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 05 February 2024 16:42

На Савјету ученика 05.02.2024. године реализовали смо предавање о проблемима са којима се суочавају млади током свог одрастања. Предавање су одржали предсједник Савјета ученика Сара Радић и потпредсједник Савјета ученика Стеван Савић.

Last Updated on Monday, 05 February 2024 16:52  
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 8 of 169