Ј У Средњошколски центар Петар Кочић Зворник

ПРЕПОРУКЕ ЗА СИГУРНЕ КЛУПЕ

PDFPrintE-mail

Педагошко - психолошка служба

Written by Administrator Tuesday, 08 September 2020 10:33

Педагошко психолошка служба је, у прва два дана од почетка наставе,  посјетила 37 одјељења  ученика у школи, распоређених у 74 групе. Циљ посјете часовима био је заштита менталног здравља и стварање климе у одјељењу која неће додатно оптеретити ученика током наставе организоване у условима трајања пандемије вируса корона.

Све мјере заштите предочене су ученицима на њима примјерен начин, без додатног оптерећења и изазивања нелагоде. Прилагођене су им информације о вирусу, потреби придржавања мјера, прања руку, дезинфекције, појашњено зашто сједе одвојени, зашто не могу излазити за вријеме одмора, зашто се не смију задржавати у дворишту школе и груписати и друго.

Педагог и психолог школе, ученицима су подијелиле флајере са препорукама за сигурне клупе током школске 2020/21. године. Такође, наведене информације доступне су ученицима на улазима у школу, учионицама, ходницима и осталим просторијама у школи - у виду плаката које је обезбједило Министарство просвјете и културе Републике српске.

Last Updated on Tuesday, 08 September 2020 10:35  

ПРЕНОСИМО: Небојша Марковић: Медицину завршио за просјеком 9, 79

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 07 September 2020 09:50

Сада на специјализацији у Америци

Један од најбољих ученика зворничке основне и средње школе, а затим и београдског Медицинског факултета је Небојша Марковић. Потиче из љекарске породице, отац му је гинеколог Слободан Марковић, а занимљиво је да је у школу кренуо са пет година, јер се није хтио да раздваја од старијег брата Недељка. У дневнику је имао све петице, био је “вуковац” у основној и средњој школи, а потом и успјешан студент. Сада је у Америци на завршној, трећој години специјализације на интерној медицини.

Захваљујући Небојшином оцу, ступили смо са њим у контакт јер овај млади, успјешан човјек је понос не само своје породице већ и родног града.

Read more...

 

Реализовано стручно усавршавање

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 31 August 2020 14:08

Данас, 31.08.2020. године, реализовано је стручно усавршавање "Пандемија новог КОРОНА вируса - шта треба знати". Предавање је раализовала професорица Данијела Крстић за обје групе професора. Професори у упознати са најновијим сазнањима о вирусу КОРОНА као и мјерама превенцијe.

Read more...

 
 

Обавјештења

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 14 September 2011 08:53

Обавјештење бр. 3

Драги ученици,

У складу са препорукама Института за јавно здравство Републике Српске у циљу организовања наставног поцеса, а водећи рачуна о здрављу ученика, обавјештавмо вас и ваше родитеље, уколико било који ученик има било каквих  здравствених проблема или је хронични болесник, у обавези сте да што прије школи доставите мишљење надлежног љекара о процјени здравственог стања ученка и могућности похађања наставе.

Потписано обавјештење заједно са мишљењем надлежног љекара доставити одјељенском старјешини.

Обавјештење бр 2.

Драги ученици,

С обзиром да је међу вама велики  број путника, наша препорука је да се у  јавном превозу  нарочито придржжавате неопходних мјера заштите од корона вируса уз  обавезно коришћење маски.

Није препоручиво да се окупљате испред школе прије почетка наставе. Првој смјени, у јутарњим часовима омогућен је улазак у учионицу већ од 06:45 часова.

У  нашем заједничком интересу је да се усмјеримо на оне свари које можемо контролисати.

Обавјештење бр. 1

ДОБРО ДОШЛИ ДРАГИ УЧЕНИЦИ!

Драго нам је што Вас поново видимо у школским клупама и што данас почиње настава по измјењеном распореду и поштујући све мјере заштите од КОВИДА 19.

Поред стицања знања у овој установи, нама је најважније да сви сачувамо здравље, зато будите одговорни и поштујте све мјере.

Желимо Вам срећан почетак и много успјеха у раду у току ове школске године.

Last Updated on Friday, 04 September 2020 09:29  

Распоред часова за почетак школске 2020/2021. године

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Saturday, 29 August 2020 20:07

Распоред часова можете преузети на следећим линковима:

ученици

професори

Молимо ученике да обрате пажњу да ознаке кабинета не узимају у обзир јер због специфичног начина реализације наставе узрокованог пандемијом вируса Корона свако одјељење ће бити у једној учионици. Распоред учионица за одјељења  МОЖЕТЕ ОВДЈЕ ПРЕУЗЕТИ.

Такође, ученици смјене Б треба да обрате пажњу на нумерацију часово у овој смјени. Наиме, услед немогућности измјене нумерације у програму којим се распоред израђује, 8. час представља нулти час који почиње у 13:10 за смјену  1Б,  односно у 16:15 за смјену 2Б.

Last Updated on Monday, 31 August 2020 21:33  
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 4 of 92