Ј У Средњошколски центар Петар Кочић Зворник

Уручена помоћ ученицима из поплављених домаћинстава у насељу Терминал

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 02 March 2023 17:33

Ученици и професори зворничког СШЦ „Петар Кочић“ организовали су хуманитарну акцију са циљем прикупљања помоћи ђацима ове школе чији су стамбени објекти претрпјели штете у јануарским поплавама у насељу Терминал у Каракају.

Read more...

 

„Kако бити сигуран на интернету“: Ученици Јовани Танацковић и професорици Светлани Зарић уручене награде

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 24 February 2023 19:28

У Министарству просвјете и културе Републике Српске данас је уприличен пријем и уручење награда ученицима основних и средњих школа, ауторима првонаграђених радова на такмичењу „Kако бити сигуран на интернету“ за школску 2022/2023. годину, које су по трећи пут, поводом Међународног дана сигурнијег интернета, организовали Министарство и Републички педагошки завод.

У оквиру овогодишњег такмичења на тему „Заштита личних података на интеренту“, које је организовано у три категорије, млађи основци били су позвани да изразе поимање теме цртежом, док су старији основци и средњошколци снимали кратке филмове и израђивали постере, а са истим циљем подизања свијести о сигурном понашању ученика у виртуелном свијету, опасностима и начинима заштите на интернету.

 

Last Updated on Friday, 24 February 2023 19:34

Read more...

 

Школско такмичење из програмирања

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 24 February 2023 13:13

Школско такмичење из програмирања је одржано 21.02.2023.године у кабинету број 8а. Оставарени су следећи резултати:

1. Његош Видовић

2. Данило Бирчаковић

3. Махир Исић и

4. Милан Млађеновић.

Сви такмичари су се пласирали на следећи ниво такмичења - Регионално такмичење из информатике које ће се одржати 18.03.2023. године у Угљевику. Ментор ученицима је професор Жељко Зарић.

 

Зворнички средњошколци посјетили Трст и школу „Сречко Косовел“ – пријем код челних људи Сежане

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 17 February 2023 11:19

Након наступа на Сајму туризма у Љубљани, те освајања два сребрна признања, ученици и професори СШЦ „Петар Кочић“ данас ће након посјете Средњој школи „Сречко Косовел“ кренути за Зворник.

Last Updated on Friday, 17 February 2023 11:31

Read more...

 
 

Два сребрна признања на XX међународном сајму туризма у Словенији

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 16 February 2023 08:08

Ученици и професори наше школе остварили су традиционално добре резултате освојивши два сребрна признања на Сајму туризма у Љубљани.

Награђени пројекти на XX међународном сајму туризма који се одржао у Љубљани, 15.02.2023. су  „Спортске игре младих“, за који је ментор професорица Андријана Славкић, и „Преко Дрине до планине“, за који је ментор професор Миљан Влачић. Овогодишњa тема Сајма туризма је „Спортска искуства обогаћују омладински туризам“.

 

 

Last Updated on Thursday, 16 February 2023 08:33

Read more...

 

Позива за идеје и наградно такмичење

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 13 February 2023 21:23

Поштовани,

Извршни секретаријат Централноевропске иницијативе (CEI) покренуо је Треће издање IMAGINE Позива за идеје и наградно такмичење намијењено средњим школама у регији. Позив је осмишљен да стимулише ангажман младих у регијама Централноевропске иницијативе (CEI) и Јадранско-јонске иницијативе (AII) у оквиру Агенде Уједињених нација 2030 за одрживи развој.

Централноевропске иницијативе (CEI) је регионални међувладин форум основан 1989. године, након пада Берлинског зида који окупља 17 држава чланица у Средњој, Источној и Југоисточној Европи како би промовисале сарадњу за интеграцију у Европску унију и одрживи развој.

Позив има за циљ потакнути идеје средњошколаца о томе како би могли допринијети постизању УН циљева одрживог развоја у локалној заједници.

Конкурс је отворен само за средње образовне установе са сједиштем и регистрованим у CEI/AII држави чланици (ученицима од 14 до 19 година). Подносилац пријаве треба да буде представник школе (наставник или директор).

Три најбоље рангиране средње школе добиће по 15000 еур. Позив је отворен до краја фебруара 2023.године, а све релевантне информације, укључујући примјере идеја, могу се наћи на следећем линку:

https://www.cei.int/news/9512/3rd-edition-of-call-for-ideas-and-award-competition-imagine-active-young-citizens-for-sustainable.

С поштовањем,

Last Updated on Monday, 13 February 2023 21:25  
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 9 of 151