Ј У Средњошколски центар Петар Кочић Зворник

ПРЕНОСИМО: Презентован Нацрт акционог плана образовања и запошљавања Града Зворника за период 2021-2023. година

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 11 November 2021 08:04

На сједници Савјета за образовање и запошљавање града Зворника презентован је Нацрт акционог плана образовања и запошљавања Града Зворника за период 2021-2023. година, који је израђен у оквиру пројекта подршке развоју предузетништва који се реализује у сарадњи са Инвестиционом фондацијом „Импакт“.

Акциони план представља смјерницу за дјеловање надлежних институција с циљем рјешавања питања незапослености и проблема неусклађености образовног система са потребама на локалном тржишту рада. Кроз њега се презентују све предности и недостаци локалног тржишта рада, анализира досадашње стање и на бази тога планирају активности за рјешавање уочених проблема у тачно одређеним роковима.

Read more...

 

СШЦ „Петар Кочић“: Набављено 170 нових књига

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 09 November 2021 10:18

У Средњошколском центру „Петар Кочић“ из Зворника набављене су нове књиге за школску библиотеку, а за ову намјену издвојено је преко 2.000 КМ.

Како нам је саопштила директорица школе Биљана Писић набављене су школске лектире, белетристичка дјела, као и књиге које се традиционално дијеле ученицима на крају године за постигнуте резултате у раду.

- Ове године није било сајма књига, али смо одлучили да искористимо добре понуде издавача и набавимо најприје школску лектиру, а потом и остала дјела за која су ученици исказали интересовање. Ову прилику смо искористили да набавимо и књиге које ученицима дијелимо за награде – рекла је Писићева и додала да су набављене 172 књиге.

Она је посебно истакла да је радује чињеница да ученици у вријеме пандемије све више читају те да се значајно повећао број издатих књига у школској библиотеци.

Last Updated on Tuesday, 09 November 2021 10:21  

Захвалница за учешће у активностима поводом обиљежавања Дјечије недјеље

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 08 November 2021 18:41

Поводом обиљежавања Дјечије недјеље у 2021. години, под слоганом „Заједно можемо све“, Министарство породице, омладине и спорта је расписало Јавни конкурс за избор најбољег видео филма, у трајању од 30 секунди, на тему „Дјечија права“. Ученици су израдили видео материјал, под менторством наставника информатике, Жељка и Светлане Зарић. У сарадњи са педагошко-психолошком службом, радови су послати у Министарство породице, омладине и спорта.

Аутори радова су ученици првог и трећег разреда рачунарско-информатичког смјера гимназије:

III3


I4


Никола Ђуричић

Гаврило Бошњаковић

Стефан Максимовић

Алекса Гаврић

Вељко Матић

Марко Остојић

Кристијан Милошевић

Драгана Пелемиш

Бранко Николић

Николина Ђурић

Урош Ристановић

Дарко Ђукановић

Василије Пантелић

Махир Исић

Никола Јефтић

Милош Куљанин

Last Updated on Monday, 08 November 2021 19:17  

Позив ученицима да сутра дођу у школу – обезбијеђен гас из Србије – сутра редовна настава у свим зворничким основним и средњим школама

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 01 November 2021 20:56

Позив ученицима да сутра дођу у школу – обезбијеђен гас из Србије – сутра редовна настава у свим зворничким основним и средњим школама

Захваљујући напорима Зворник стан-а, Градске управе у Зворнику, Гас РС-а те уз велико разумијевање Србијагас-а, сутра ће бити обезбијеђено гријање за Зворник, потврђено је за наш портал из ГУ Зворник.

– Добили смо обећање из Србијагас-а да ће сутра у 6 часова ујутро бити пуштено гријање за Зворник што значи да сви ученици могу редовно да иду на наставу. Ово је уједно и позив свим ученицима да сутра дођу у школу по важећем распореду часова – саошптено је из ГУ Зворник

Last Updated on Monday, 01 November 2021 20:58  
 

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: ОБУСТАВА НАСТАВЕ ЗБОГ КВАРА НА ГАСОВОДУ

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 01 November 2021 16:35

Због квара на гасоводу у Бугарској гријање је обустављено у граду Зворнику у основним и средњим школама које се грију на гас.

01.11.2021. год. настава ће бити одржана редовно с обзиром да су ученици и професори дошли на наставу.

Директори основних и средњих школа заједно са Градском управом упутили су Министарству просвјете и културе захтјев за сагласност да се обустави настава до рјешавања проблема гријања.

Најважније нам је здравље дјеце и запослених.

Настава ће бити обустављена од уторка, 02.11.2021. године до санирања квара на гасоводу.

Директор

Биљана Писић, с.р.

Last Updated on Monday, 01 November 2021 18:09  

Обиљежен Дан школских библиотека

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 28 October 2021 18:41

Посљедња седмица октобра је период када се обиљежава Дан школских библиотека. Oвај значајан датум је обиљежен заједничким активностима ученика и професора те особља школске библиотеке. Према ријечима библиотекарке Николине Лазић ове године су активирали велики брoј ученика који су имали прилику да се креативно изразре на тему „Насловна страна моје омиљене књиге“.

Last Updated on Thursday, 28 October 2021 19:48

Read more...

 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 5 of 114