Ј У Средњошколски центар Петар Кочић Зворник

Студирај у Републици Српској

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 30 March 2023 11:29


Министарство просвјете и културе у у сарадњи ca Министарством за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, а у циљу подршке и усмјеравања ученика при избору будућег занимања, као и ради припреме за наставак школовања на високошколским установама, ученицима завршних разреда средњих школа и њиховим родитељима, жели да укаже на значај и предност наставка школовања у Републици Српској.

Влада Републике Српске је за све студенте на јавим на јавим универзитетима обезбиједила бесплатно школовање, као и бесплатан смјештај студентима који остварују право на исти у пет студентских центара широм Српске. Такође, студенти могу остварити и право на стипендију, већ у другој години студија.
Детаље везане за условима школовања у Републици Српској можете преузети у акту Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо Друштво НА ОВОМ ЛИНКУ.

Last Updated on Thursday, 30 March 2023 11:37  

Данило Бирчаковић, свестрани гимназијалац – учествује на такмичењима из четири предмета, има времена и за кошарку

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 29 March 2023 04:57

Све се може, ако се хоће и ако волиш оно што радиш, каже Данило Бирчаковић ученик другог разреда гимназије, рачунарско-информатичког смјера у зворничком СШЦ „Петар Кочић“ који је ове школске године учествовао на регионалним такмичењима из чак четири премета, а из два ће ићи на републичко такмичење. Поред чињенице да је „вуковац“, Данило већ годинама тренира кошарку која му је, како каже, одмор од учења.

Last Updated on Wednesday, 29 March 2023 05:14

Read more...

 

Прилог РТВ БН: Регионална такмичења из математике, физике и информатике

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 24 March 2023 19:59

Read more...

 

Одобрен план уписа у обје зворничке средње школе

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 24 March 2023 19:23

Предвиђени план уписа у обје зворничке средње школе је одобрен од стране ресорног министарства, рекла је у изјави за наш портал Биљана Писић, директорица СШЦ „Петар Кочић“.

Писићева, која је предсједник Актива директора средњих школа зворничко – бирачке регије, је у сриједу присуствовала састанку са министарком Жељком Стојичић као члан Комисије за уписну политику.

Last Updated on Friday, 24 March 2023 19:35

Read more...

 
 

Обиљежен Свјетски дан вода у Зворнику

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 24 March 2023 19:49

Поводом 22. марта – Свјетског дана вода а.д. „Водовод и комуналије“ Зворник уз подршку  Града Зворника организовао је дане отворених врата 22. и 23. марта.

У градској лабораторији овог предузећа одржана су предавања о значају воде, њеној уштеди, очувању водних ресурса и представљене анализе воде, које се свакодневно раде. Лабораторију су посјетили ученици зворничких средњих школа, али и основних, који у свом наставном програму имају хемију.

Read more...

 

Вриједна донација у зворничком СШЦ „Петар Кочић“

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 21 March 2023 18:51

У оквиру пројекта „Угоститељске школе донирамо и будуће куваре подржавамо“, који спроводи компанија „Подравка“, зворнички СШЦ „Петар Кочић“ добиће вриједну донацију у износу од 3.000 КМ.

 

Read more...

 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 6 of 151