ЈУ Средњошколски центар "Петар Кочић" Зворник

Отворени дан на Грађевинском факултету Универзитета у Београду

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 29 February 2024 13:35

На Грађевинском факултету Универзитета у Београду, у суботу 2. марта, од 11 часова, одржаће се манифестација „Отворени дан“.

Ученици средњих школа који посете факултет имаће прилику да разговарају са студентима, асистентима и професорима Грађевинског факултета, да се информишу о пријемном испиту, упису, студијским програмима (Грађевинарство, Геодезија, Геоинформатика), настави, пројектима, пословима који их чекају након дипломирања, да обиђу лабораторије и учионице и сазнају све што их буде занимало из 178 година дуге историје Грађевинског факултета.

 

Обележен Међународни дан ружичастих мајица

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 27 February 2024 09:29

Дана 26.02.2024. године Савјет ученика обележио је Међународни дан ружичастих мајица - борба против вршњачког насиља. Са ученицима, на ову тему, разговарала је психолог Тања Лукић.

БУДИ ФИН, НАСИЉЕ НИЈЕ ИН!

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

Last Updated on Tuesday, 27 February 2024 09:41  

Школско такмичење из информатике 2024. године

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 22 February 2024 19:53

Школско такмичење из информатике - програмирање одржано је 21.02.2024. године у кабинету 8а.

Ученици Његош Видовић (IV4) и Данило Бирчаковић (III4) освојили су прво место са максималним бројем бодова.

Друго место припало је ученику Дарку Ђукановићу (III4), а треће место ученици Ањи Балорди (II4).

Свим учесницима честитамо на оствареним резултатима. Наведени ученици су остварили право учешћа на Регионалном такмичењу из информатике које ће се одржати 16.03.2024. године.

 

Last Updated on Thursday, 22 February 2024 20:47

Read more...

 

Одржан састанак тима „Брига о дјеци – заједничка одговорност и обавеза“

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 22 February 2024 19:50

У складу са обавезама школе о сарадњи са институцијама, у нашој школи дана 22. 02. 2024. године одржан је састанак мултисекторског тима „Брига о дјеци – заједничка одговорност и обавеза“.

Овим видом приступа актуелној проблематици адолесцената, остварујемо квалитетнију сарадњу и повезаност институција кроз континуирани рад и реализацију договорених активности, а све за добробит дјеце и омладине.

 

Read more...

 
 

Ученици наше школе учествовали на м:тел Апп такмичењу

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 13 February 2024 21:52

Ања Балорда и Његош Ристић, ученици другог разреда рачуанрско - информатичког смјера, учествовали су на овогодишњем м:тел Апп такмичењу за избор најбољих апликација на државном нивоу.

Ове године, такмичење је одржано онлајн, а на њему су имали право да учествују тимови, односно аутори готових апликација које су на адресу м:тел-а стигле до рока предвиђеног конкурсом. У овом,  седмом циклусу м:тел Апп такмичења, за најбоље апликације за мобилне уређаје у БиХ стигло је укупно 19 апликација из 15 средњих школа и 13 градова БиХ. Тим наше школе, Брејн Бајтс је учестовао са двије апликације. Апликација Калкулупис врши израчунавање броја бодава за упис у први разред средње школе, а апликација Клик-ит служи за наручивање хране. Ово је прво учешће наших ученика на овом такмичењу. Ментори ученицима су професори Светлана и Жељко Зарић.

Жири је изабрао најбољих пет у оквиру м:тел Апп такмичења 7, које ће даље представљати БиХ на Регионалном Апп такмичењу у Београду почетком мјесеца марта.

Сви учесници такмичења добиће поклоне и захвалнице за учешће у овом конкурсу, а аутори најбољих апликација и њихови ментори биће награђени мобилним телефонима.

 

(извор: мтел апп такмичење)

Last Updated on Tuesday, 13 February 2024 22:19  

Поруке за Дан заљубљених размијењене и са ученицима ТШЦ-а

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 13 February 2024 21:43


Савјет ученика СШЦ „Петар Кочић“ организовао је сакупљање љубавних порука за Дан заљубљених.У духу Дана заљубљених, Савјет ученика је ову акцију покренуо вођен идејом да љубав треба ширити и славити на различите начине. - Ове активности се у нашој школи обиљежавају већ годинама. Циљ нам је да измамимо ученицима осмјехе на лицима. Кутије са љубавним порукама су данима биле постављене на ходницима и у њих су ученици могли да убаце љубавне поруке.

Ове године, сарадњу имамо и са ученицима из ТШЦ-а из Каракаја те је за поруке ученицима из њихове школе била постављена посебна кутија. Писма, односно поруке, не морају бити само за симпатије, већ и за блиске пријатеље. Поруке ће се дијелити по одјељењима на Дан заљубљених – рекла нам је Сара Радић, предсједник Савјета ученика наше школе.Они су се захвалили ученицима који су се придружили овој акцији и тако дали свој допринос у стварању позитивног окружења за све.

 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 6 of 168