Ј У Средњошколски центар Петар Кочић Зворник

Реализоване обуке из 3Д штампача и роботике

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 24 May 2022 21:04

Професори наше школе Јулијана Млинаревић и Жељко Зарић учествовали су на дводневној обуци из 3Д штампача и роботике која је трајала од 23. до 24. 05. 2022. године. Обуке је похађало 16 наставника из 8 школа регије које су укључене у пројекат ТАБЛА. Домаћин школа је ЈУ Технички школски центар, Каракај.

Last Updated on Tuesday, 24 May 2022 21:18

Read more...

 

Промовисана књига о стогодишњици средњошколског образовања – Монографија „Трагом једног стољећа“

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Saturday, 21 May 2022 07:51

Монографија поводом стогодишњице развоја средњошколског образовања у Зворнику под називом „Трагом једног стољећа“ представљена је вечерас зворничкој и широј јавности. Аутор Монографије је професор Станислав Томић, а у њеној изради је учествовао Организациони одбор са градоначелником Зораном Стевановићем на челу, финансирала је Градска управа Зворник, а штампала „Еурографика“.

У програму су, читајући лијепе и шаљиве дијелове из Монографије, истовремено и најављујући говорнике на вечерашњој презентацији, учествовали садашњи ученици СШЦ „Петар Кочић“.

 

Last Updated on Saturday, 21 May 2022 08:30

Read more...

 

Зорана Сандић отпутовала на Европско првенство

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 23 May 2022 12:15

Репрезентативка БиХ и такичарча ТКДК ,,Зворник“ Зорана Сандић послије пуно перипетија око визе отпутовала је на Европско првенство које се одржава у Манчестеру. Она ће сутра ујутро у 10 часова радити меч првог кола против такмичарке из Луксембурга Изабел Фабер. У случају побједе Зорана ће у четвртфиналу радити против прве носитељице Матеје Јелић из Хрватске.

Теквондоисткиња Зорана Сандић заустављена је у четвртфиналу Европског првенства у Манчестеру. Боља од ње била је олимпијска шампионка, представница Хрватске Матеа Јелић. Резултат је на крају био 8:1 за Јелићеву.

Last Updated on Monday, 23 May 2022 12:21  

Промоција монографије

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 20 May 2022 12:57

Промоција монографије "Трагом једног стољећа" која описује развој нашег средњошколског центра у протеклих 100 година биће одржана у Дому омладине у петак 20.05.2022. са почетком у 18.00 часова. Добро нам дошли!

Last Updated on Friday, 20 May 2022 13:01  
 

Организован пријем за „вуковце“ и ученике генерација двије зворничке средње школе

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 19 May 2022 22:25

Поводом обиљежавања Дана града Зворника, 21. маја, градоначелник Зворника Зоран Стевановић организовао је данас пријем за „вуковце“ и ученике генарација двије зворничке средње школе те им уручио скромне поклоне. Он је овом приликом истакао да су то најбољи људи који су изашли из наших редова у овој години.

– Они ће се већ на јесен разићи широм региона са жељом да своје знање шире, да се усавршавају како би се једног дана ухватили у коштац са свим проблемима које живот носи. Захвалан сам свим њима, професорима и директорима школа, а Градска управа ће по старом обичају свим вуковцима обезбиједити стипендије – рекао је Стевановић.

Read more...

 

Конкурс на тему „Страдање Срба у Средњем Подрињу и Бирчу“

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 19 May 2022 10:07

Поштовани,

Општина Братунац, у име Организационог одбора за обиљежавање страдања Срба у Средњем Подрињу и Бирчу током Одбрамбено-отаџбинског рата 1992-1995, расписује конкурс за избор најбољих ученичких литерарних и ликовних радова на тему „Страдање Срба у Средњем Подрињу и Бирчу“.

На састанку Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова једногласно усвојен закључак да у свим активностима везаним за обиљежавање историјских догађаја треба да учествују ученици средњих школа и на тај начин да допринесу очувању славне историје српског народа, што је и опредјељење Владе Републике Српске.

Министарство просвјете и културе позива ученике средњих школа да узму активно учешће у наведеном конкурску који можете преузети на сљедећем линку:

https://www.opstinabratunac.com/sr-cyr/vijesti/konkurs-petrovdan/

 

С поштовањем,

Сања Рачић

ВСС за развој средњег стручног и дуалног образовања и васпитања  

Last Updated on Thursday, 19 May 2022 10:22  
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 6 of 132