Ј У Средњошколски центар Петар Кочић Зворник

Уручена средства за набавку уџбеника за ученике са инвалидитетом и ђаке из социјално угрожених категорија

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 13 August 2021 16:02

 

У просторијама Средњошколског центра „Петар Кочић“ у Зворнику данас су уручена новчана средства за набавку уџбеника и опреме за 11 ученика из категорија дјеце са инвалидитетом, дјеце корисника материјалне помоћи и дјеце из хранитељских породица, а који је обезбиједила Градска управа у Зворнику.

Како нам је појаснила директорица школе Биљана Писић, новац ће бити уручен за још три ученика која нису била на евиденцији Центра за социјални рад, а која су ове године уписала средњу школу.

Last Updated on Friday, 13 August 2021 19:30

Read more...

 

За субвенцију превоза ученика у Зворнику 230.000 КМ

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 11 August 2021 17:15

Према Одлуци о субвенцији превоза ученика и ове године ово право имају сви ученици основних и средњих школа који немају дотацију ресорног министарства, у зависности од њиховог статуса, саопштено је из ГУ Зворник.

Да би остварили ово право ученици треба да преузму потврду у Градској управи Зворник, канцеларија бр. 12, почев од 23. августа 2021. године.

– Град Зворник ће за дјецу без родитељског старања, дјецу без оба родитеља, дјецу ометену у психофизичком развоју и за њихове пратиоце у Last Updated on Wednesday, 11 August 2021 17:19

Read more...

 

Бесплатни уџбеници за дјецу са инвалидитетом, из хранитељских породица и корисника материјалне помоћи

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 11 August 2021 17:07

Градска управа у Зворник донијела је одлуку о додјели новчане помоћи за набавку уџбеника за школску 2021/22. годину дјеци са инвалидитетом, дјеци корисника материјалне помоћи и дјеци из хранитељских породица.

Last Updated on Wednesday, 11 August 2021 17:19

Read more...

 

МАТУРАНТИ УПИСАЛИ ФАКУЛТЕТЕ: Ања, Исидора, Давид и Теодора – најбољи од најбољих

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Saturday, 03 July 2021 16:38

Ања, Исидора, Давид и Теодора – најбољи од најбољих

 

Већ сама чињеница да су имали све петице у средњој школи је велики успјех, а тек то што су били први на пријемном испиту за факултете, међу стотинама других свршених матурана, такође одликаша. Управо то су постигли зворнички Вуковци, који су показали сјајне резултате на пријемним испитима и освјетлали образ и себи, својој школи, као и граду из кога долазе.

 

Исидора Драшковић била је прва на пријемном испиту на Филозофском факултету у Београду, смјер психологија. Била је најбоља међу најбољима који су конкурусали на упис на овај престижни факултет.

- Прва је од више од 500 матураната који су конкурисали из Србије, Црне Горе, РС. Прима се 80 студената на буџет и Исидора је била најбоља, са пуно поноса прича њен отац Рашо, чија је и старија кћерка Маја, сада адвокат у Београду, својевремено такође била вуковац у зворничкој средњој школи.

Од Драшковића, али и Биљане Писић директорице СШЦ”Петар Кочић”сазнајемо за сјајне резултате приликом уписа на факултет такође вуковаца Ање Рајић, Миле Максимовић и Давида Ђурића.

 

Ања Рајић је прва на ранг листи бруцоша Медицинског факултета у Фочи, а Давид први приликом уписа на Фармацију у Београду.

- Ана, Исидора и Давид нераздвојни су још од основне школе, увијек су били одлични ученици и судећи по резултатима на упису биће добри и студент. И мада су сада на разним странама и факултетима,њихово дружење ће се наставити прича Исидорин отац.

 

Једна од најбољих ученица ове школе Мила Максимовић студираће генетику на Државном факултету у Санкт Петербургу у Русији, као један од ријетких студената из Републике Српске и БиХ.

- Планирам да се бавим биологијом. То ме је одувијек привлачило, с обзиром да ме занимају лабораторије и истраживачки рад – истиче ова 19-годишња дјевојка, којој ће од родног Зворника, у наредне четири године, бити удаљена око 2.600 километара.

Писићева је поносна на ову сјајну генерацију, али и на неке предходне, и мада је због короне и наставе на даљину било тешко, знање је ту, и резултати.

- Имамо ми још наше дјеце која су далеко стигла, попут Небојше Марковића, Никола Хајдина, Душана Савића, Бојане Савчић, Јелене Јовановић која је шеф представништва РС у Грчкој и многи други који су направили сјајне каријере и прославили школу и град одакле су дошли.

Честитке за ове младе, паметне и амбициозне младе људе, задовољство је писати о њима и ономе што су постигли, јер лијепо је овако нешто чути…

И Теодора Јеркић прва


Након што смо поставили текст на нашем порталу, сазнали смо и да је наша млада суграђанка Теодора Јеркић првопласирана на ранг листи за пријем будућих студента на Филозофски факултет у Новом Саду, смјер социјални рад.
Од 72 пријављених она је била најбоља, и тиме је наставила низ успјешних младих Зворничана који су својим резултатима оствареним на пријемним испитима показали да није битно одакле си, већ колико знаш, шта хоћеш и можеш. Свака част, честитке и за Теодору.

ИЗВОР: ЗВОНО.МЕДИА

Last Updated on Saturday, 03 July 2021 20:56  
 

ТАБЛА пројекат - презентације за Наставничко вијеће

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 23 June 2021 09:04

У складу са једним од закључака са дводневне обуке за директоре школа, у оквиру ТАБЛА пројекта, достављам Вам презентације које ће Вам помоћи у представљању циљева и задатака пројекта на Наставничком вијећу. Такође, презентације ће послужити наставницима, који се буду пријавили за репликационе тренинге, да се упознају са тематиком тренинга.

Презентацију можете прузети ОВДЈЕ.

Срдачан поздрав!


Танасић Слађана
Начелник одјељења
Одјељење за средње образовање и васпитање

Last Updated on Sunday, 05 September 2021 11:47  

ПРОМОЦИЈА УПИСА ЗА ШКОЛСКУ 2021/2022

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Sunday, 13 June 2021 09:21

Last Updated on Wednesday, 16 June 2021 11:09

Read more...

 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 4 of 108