ЈУ Средњошколски центар "Петар Кочић" Зворник

Свечано уручене Светосавске награде

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 30 January 2024 10:02

Светосавска награда за изузетан допринос развоју образовања Републике Српске овогодишњим добитницима додијељена је на свечаној манифестацији „Наши учитељи" у Дјечијем позоришту Републике Српске у Бањој Луци. Награђено је 45 истакнутих васпитно-образовних радника запослених у основним и средњим школама, те предшколским установама у Републици Српској за постигнуте изузетне резултате у области васпитања и образовања дјеце и ученика и допринос квалитетнијем васпитању и образовању у Републици Српској.

Међу награђеним је и Винка Марјановић, професорица физике у нашој школи.

Last Updated on Tuesday, 30 January 2024 10:22

Read more...

 

Реализована дебата на часу филозофије

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 25 January 2024 07:41

У току светосавске недеље, на часу филозофије, ученици 3/1 су направили дебату на тезу: "Анксиозност је најчешћи проблем код адолесцената". На овај начин ученици су показали иницијативу да знање које су стекли на часу желе применити и истржити један од најчешћих проблема данашњег времена.

Last Updated on Thursday, 25 January 2024 08:05

Read more...

 

Учешће на XXI међународном сајму туризма у Словенији

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 22 January 2024 17:43

Ученици и професори наше школе учествоваће и ове године на Сајму туризма у Љубљани са два пројекта. Школа ће се у Словенији представити два пројектима.

„Шљива понос нашег краја“, за који је ментор професорица Андријана Славкић. Пројекат се базира на организацији Фестивала домаћих производа препознатљивих за наше поднебље, а то су производи од шљиве.  На Фестивалу ће бити изложени производи домаћих произвођача.

Други пројекат је „Трпеза наших предака - са ајваром све је укусније“, за који је ментор професор Миљан Влачић.  Промоцијом јела која су традиционално заступљена у нашој кухињи желимо да вас вратимо неколико вијекова уназад и сједнемо за сто својих предака и откријемо шта је од менија остало, а шта је закувало модерно друштво. Циљ пројекта је представљање гастрониомске и угоститељске понуде нашег краја.

Пројекте можете преузети на следећим линковима:

- пројекат Шљива понос нашег краја

- пројекат Трпеза наших предака - са ајваром све је укусније.

 

Професорица Винка Марјановић добитник „Светосавске награде“

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 16 January 2024 08:50

Међу добитницима „Светосавске награде“ сасвим заслужено ове године се нашла и Винка Марјановић, професорица физике у СШЦ „Петар Кочић“ из Зворника.

Марјановићева годинама важи за узорног професора којa је као ментор водила неколико ученика до првог мјеста на републичким такмичењима, а један од њених ђака је учествовао на Међународној олимпијади из физике у Данској, што је јединствен случај у историји ове школе.

 

Last Updated on Tuesday, 16 January 2024 08:59

Read more...

 
 

ГУ Зворник: Честитка добитницима одликовања поводом Дана Републике Српске

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 11 January 2024 15:25

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић упутио је честитку Зворничанкама одликованим поводом 9. јануара, Дана Републике Српске.

„Поносни смо на сваки успјех наших људи, а посебно оних који својим дјелима величају име нашег града и Републике Српске. Ове године њих пет, припадница њежнијег пола, је због постигнутих резултата одликовао председник Републике Српске Милорад Додик, а ми се надамо да ће њихов успјех бити добар подстрек и примјер, који сви треба да слиједимо,“ истакао је градоначелник Ивановић.

 

 

Last Updated on Thursday, 11 January 2024 15:45

Read more...

 

Маја Марковић, ученица II3, освојила друго мјесто на Конкурсу поводом Дана Републике Српске

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 26 December 2023 10:36

Ученица Маја Марковић недавно је постигла изузетан успјех освојивши друго мјесто на Конкурсу поводом обележавања Дана Републике Српске. Њен рад, слика под називом "Јесен," истакао се међу 288 пристиглих радова из 65 средњих школа Републике Српске и освојио друго мјесто.

Last Updated on Tuesday, 26 December 2023 10:55

Read more...

 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 8 of 168