ЈУ Средњошколски центар "Петар Кочић" Зворник

Семинар за средњошколце

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Saturday, 08 March 2014 17:11

Нансен дијалог центар Сарајево, 08.03.2014. године, спровео је основни семинар за групу од 20 ученика Средњошколског центра „Петар Кочић” из Зворника под називом „Интеретничка сарадња, заједничке иницијативе и ваннаставне активности у нашој школи“. По ријечима Генца Горанција, кoородинатора Нансен дијалог центра, семинар представља једну од редовних активности из оквира пројекта „Интеретничка интеграција локалних институција у БиХ – општине и школе у Сребреници, Братунцу, Јајцу и Зворнику”, који НДЦ Сарајево реализује уз финансијску подршку Министарства инсотраних послова Краљевине Норвешке.

Last Updated on Saturday, 08 March 2014 17:21

Read more...

 

Школа добила рачунаре у вриједности од 10000 КМ

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 25 February 2014 21:48

У оквиру донације Јапанске агенције за међународну сарадњу у пројекту „Модернизација наставних планова и програма информатике у БиХ“ Средњошколски центар „Петар Кочић“ из Зворника добио је 10 рачунара чија је вриједност преко 10.000 КМ.

По ријечима Биљане Писић, директорице школе опрема ће бити постављена у једном од два информатичка кабинета за ученике гимназије.

Last Updated on Tuesday, 25 February 2014 22:05

Read more...

 

Немања Ћирић - свестрани матурант

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 21 February 2014 09:53

Квалитетан рад у настави, али и свестраност, упорност и знање средњошколаца показали су се у зворничком СШЦ „Петар Кочић” као најбоља комбинација за успјех и остварење талентованих ученика, којих има у свакој генерацији. По резултатима оствареним на бројним такмичењима, конкурсима, приступу настави, успјеху у школи и ваннаставним активностима, али и наступима на хуманитарним конкурсима у овој генерацији матурана посебно се истакао Немања Ћирић, ученик ИВ 4 одјељења гимназије. Поред ових активности тешко је набројати све његове хобије и интересовања овог свестраног матуранта, који у досадашњем четворогдишњем школовању није имао ниједан изостанак, осим у времену када је боравио у Истраживачкој станици у Петници, гдје је стекао важна знања и искуства.

Last Updated on Friday, 21 February 2014 10:13

Read more...

 

Једни од најуспјешнијих

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Saturday, 08 February 2014 17:11

Зворнички Средњошколски центар „Петар Кочић“ спада, како по улагањима у опрему и намјештај, тако и по успјеху ученика, у ред најуспјешнијих школа у Републици Српској.

Ово је закључак који се може извући након што се упознамо са овом средњошколском установом на чијем је челу од јуна 2010. године Биљана Писић, професорица Српског језика и књижевности.

Last Updated on Saturday, 08 February 2014 18:18

Read more...

 
 

Обиљежена школска слава Свети Сава

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 28 January 2014 10:31

Ломљењем славког колача и пригодним програмом у зворничком СШЦ „Петар Кочић” обиљежена је школска слава Свети Сава. Овим поводом и званично су отворена два кабинета математике чије је опремање финансирано из кабинета предсједника РС Милорада Додика у вриједности од 5.700 КМ.

Пристуним гостима из јавног, политичког живота, свештенства, родитељима и ученицима обратила се директор школе Биљана Писић и захвалила се свима који овој установи помажу да постиже значјане резултате у раду.

У свечаном дијелу програма наступили су чланови хора под управом Војина Мартиновића, млади рецитатори које је припремала...

Read more...

 

Нансен семинар - новембар 2013

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 28 November 2013 19:48

Три ученика наше школе у пратњи профоесора Зорана Куљића боравили су на једнодневом семинару „Нансен дијалог центра” у хотелу „Европа” у Сарајеву. Том приликом дјеца су разговарала са Томасом Месом, представникм Амбасаде САД-а у БиХ, који им је претходно одржао час из историје ипоказао како се она изучава. Поред ученика наше школе семинару су присуствовали ученици и професори из Братунца, Сребренице, Јајца, те Католичког школског центра и Прве гимназије из Сарајева.

 

Last Updated on Thursday, 28 November 2013 19:55

Read more...

 
 
<< Start < Prev 161 162 163 164 165 166 Next > End >>

Page 164 of 166