ЈУ Средњошколски центар "Петар Кочић" Зворник

Посјета Парламенту

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 29 March 2013 10:15

Ученици Гимназије и средње стучне школе „Петар Кочић“ Зворник, посјетили су Парламентарну скупштину Босне и Херцеговине, заједно са професорицом Маријом Степановић и професором Станиславом Томићем.


Посјета парламентуПосјета је организована у оквиру у сарадње Парламентарне скупштине БиХ и USAID-a, која подразумијева концепт отвореног парламента и његово јачање у смислу приближавања институција власти грађанима. Претходно су посланици Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, Лазар Продановић и Исмета Дервоз са представницима USAID-a, 15. фебруара били у посјети Гимназији и средњој стручној школи „Петар Кочић“ Зворник и имали састанак са ученицима, који су 27. марта, у њиховој организацији, имали прилику да посјете Сарајево и Парламентарну скупштину БиХ.

 


Last Updated on Friday, 29 March 2013 10:38

Read more...

 

Зворнички гимназијалци

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Sunday, 10 March 2013 20:08

 

Ученици четвртог разреда зворничке гимназије, одјељење IV-2, заједно са професором Станиславом Томићем, покренули су иницијативу за изградњу заједничког споменика књижевнику Марку Марковићу и Иви Андрићу, који је Марку Марковићу посветио чувене ријечи: „Марку Марковићу, са другарском поруком:

1) све Дрине овог света су криве;

2) никад се оне неће моћи свеколике ни потпуно исправити;

3) никад не смемо престати да их исправљамо.

(Писцу књиге Крива Дрина на књизи На Дрини ћуприја)".

 

Марко Марковић је рођен 27. фебруара 1896. године у Зворнику, гдје је готово заборављено његово дјело и гдје мало ко зна за посевету, написану њему, на роману који је награђен Нобеловом наградом. Но то није све, Меша Селимовић нам у Сјећањима даје кратку биографију Марка Марковића. Марко Марковић је био потписник Новосадског договора, а једна библиотека у Сарајеву још прије рата носила његово име. Он је био књижевни и позоришни критичар, директор издавачког предузећа Свјетлост и врло значајна фигура у културном животу Сарајева и Босне и Херцеговине уопште. За књигу Крива Дрина добио је награду Српксе академије наука у Београду. Ова акција између осталог, имала је за циљ, да једног, неправедно запостављеног човјека, извуче из заборава. Тим поводом ученици су приредили представу којом су обиљежили дан рођења Марка Марковића и послали позитвину поруку, која је имала добар одјек у њиховој средини и побудила интересовање јавности за овај проблем. Слоган акције је: ЗА РАЗЛИКУ ОД ДРИНЕ, НЕПРАВДА СЕ МОЖЕ ИСПРАВИТИ.
Last Updated on Monday, 11 March 2013 13:42  

Нансен семинар - март 2013

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 05 March 2013 09:09

Интеретничка сарадња у нашим школамаУ организацији Нансен дијалог центра Сарајево одржан је семинар на тему интеретничка сарадња у нашим школама. Активност је реализована од 01. до 03. марта, а учешће је узело 16 професора средњих школа из наше регије.

Семинар је дио пројекта интеретничка интеграција локалних институција у Босни и Херцеговини.

Пројекат је финансира Министарство спољних послова Краљевине Норвешке.

(извор: Нансен дијалог центар Сарајево)

Last Updated on Wednesday, 06 November 2013 08:43  

Донација информатичке опреме

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 05 March 2013 09:24

У оквиру пројекта „Модернизација у БиХ“, у информатичком смислу, који финансира Јапанска агенција за међународну сарадњу, зворничка Гимназија и ССШ „Петар Кочић“ добила је информатичку опрему у вриједности 5.000 КМ.


- Ово је друга фаза пројекта гдје смо већ раније добили опрему у вриједности од 2.500 КМ, односно када смо добили два дигитална пројектора, два фотоапарата, ласерски штампач, скенер штапмач и лап топ рачунар.  Сада смо добили четири рачунара у склопу пројекта у оквиру кога смо већ раније прихватили наставу информатике по јапанском плану и програму за гимназију, а који нам је одобрило министарство. Сви професори ће проћи обуку кроз едукације у Сарајеву тако да су први разреди већ кренули да раде по овом плану и програму који се разликује по броју часова, али је прилагођен нашим ученицима - рекла је Писић и захвалила се на реализацији овог пројекта истакавши да је свака донација рачунара вредна јер је та опрема увек потребна.

Наставу информатике и еконосмке групе предмета ученици зворничке Гимназије, којих има око 1.100, похађају у четри кабинета која су посебно опремљена информатичком опремом за квалитетно извођење свих наставних садржаја из ових предмета.

Извор: Инфо Зворник - информативни портал

Last Updated on Wednesday, 06 November 2013 08:47  
 

Нансен - одобрени пројекти

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 06 February 2013 15:45

Нансен дијалог центар СарајевоОдобрена су два пројекта од стране Нансен дијалог центра, а која се тичу наше школе:

- Дан отворене школе

- Туристичка тржница.


 

Last Updated on Wednesday, 06 November 2013 08:45  

Посјета дому у Kисељаку

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 06 December 2012 10:55

Дом за стара лица у Кисељаку код Зворника  посјети су ученици из Савјета ученика Гимназије и средње стручне школе  „Петар Кочић “. Они су им доњели  вриједне поклоне, али за њих и пјевали и свирали.

Директор школе Биљана Писић рекла је да су у разговору са директором Дома  Зораном Радосвљевићем сазнали шта је најпотребније овој установи.

"Донијели смо фрижидер, телевизор и ДВД и ситне поклоне које смо купили тако што је Министарство породице, омладине и спорта са 1.700 КМ наградило пројекат Савјета ученика  „Помоћ старим лицима”. Истовремено смо,у жељи да и на овај начин смањнимо јаз између младих и старих, половину тих средстава утрошили за младе.. Оно што је значајно јесте да се стекне одређена култура у односу према старим лицима. Видјели смо шта овим људима значи наша посјета, а и ја се веома лијепо осјећам јер смо начинили овако лијеп гест.

 

Last Updated on Thursday, 06 December 2012 12:08

Read more...

 
 
<< Start < Prev 161 162 163 164 Next > End >>

Page 163 of 164