Ј У Средњошколски центар Петар Кочић Зворник

Ученици у посјети Јајцу

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Saturday, 22 June 2013 16:39

Двадесет ученика зворничке Гимназије и ССШ „Петар Кочић“ учествује у раду Омладинског љетњег кампа за мир Нансен дијалог центра у Јајцу заједно са четрдесетак средњошколаца из Братунца, Сребренице и Јајца. По ријечима Генца Горанција, пројектног координатора, циљ кампа је да се ојачају односи између младих са различитих подручја БиХ кроз заједничко провођење времена и рада, што ће допринијети бољој реализацији планираних активности усмјерених ка изградњи и јачању мира у њиховим локалним заједницама.

- Програм који се реализује током кампа представља комбинацију предавања, учења кроз заједнички рад, упознавања културноисторијских споменика Јајца и планирања заједничких активности усмјерених ка јачању интеретничке комуникације, сарадње и изградње мира, а које ће бити реализоване до септембра 2013. године у општинама из којих ученици долазе – рекао је Горанци.

Пројекат финансира Уред за односе са јавношћу Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Босни и Херцеговини.

Last Updated on Wednesday, 06 November 2013 08:41  

Реализован пројекат Еко спорт

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 04 April 2013 15:25

На иницијативу Нансен фокус групе, а под покровитељством Општине Зворник и Нансен дијалог центра из Сарајева реализован је пројекат под називом „Еко спорт 2013 Зворник.
Пројекат је окупио око 400 основаца и средњошколаца из свих школа са подручја општине који су прије подне чистили градску плажу у Зворнику, те у осталим мјесним заједницама неуредне површине.

Након тога на полигону Соколског дома започела су спортска такмичења у малом фудбалу и одбојци у којима учестује око 160 ученика из шест основних и двије средње школе.

 

 

Last Updated on Wednesday, 06 November 2013 08:44

Read more...

 

Радионица у организацији Нансен дијалог центра

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 29 March 2013 10:20

Радионица у организацији Нансен-а

Група од двадесет ученика наше школе присуствовала је семинару у организацији Нанасен дијалог центра из Сарајева са циљем договора око пројектних активнсти у наредном периоду. Истовремено, ученицима је предавач Мустафа Церо одржао радионицу о комуникацији. По ријечима пројектног координатора Нансен дијалог центра, Генца Горанција, са ученицима су договорене активности око учешћа на „Љетњем кампу за мир, Јајце 2013”.

- Тај пројекат ће бити реализован у јуну мјесецу када ће 20 зворничких средњошколаца учествовати у седмоденвном раду кампа, који за циљ има упознавање дјеце из различитих средина као и реализацију њихових заједничких пројеката - рекао је Горанци.

Он је додао да ће у априли бити конкретизован пројекат „Нансен учионице за ваннаставе активности” у зворничкој гимназији, када ће за потребе новинарске и осталих секција у школи бити додијељена информатичке опрема у вриједности од 2.000 КМ.

Last Updated on Wednesday, 06 November 2013 08:42  

Посјета Парламенту

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 29 March 2013 10:15

Ученици Гимназије и средње стучне школе „Петар Кочић“ Зворник, посјетили су Парламентарну скупштину Босне и Херцеговине, заједно са професорицом Маријом Степановић и професором Станиславом Томићем.


Посјета парламентуПосјета је организована у оквиру у сарадње Парламентарне скупштине БиХ и USAID-a, која подразумијева концепт отвореног парламента и његово јачање у смислу приближавања институција власти грађанима. Претходно су посланици Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, Лазар Продановић и Исмета Дервоз са представницима USAID-a, 15. фебруара били у посјети Гимназији и средњој стручној школи „Петар Кочић“ Зворник и имали састанак са ученицима, који су 27. марта, у њиховој организацији, имали прилику да посјете Сарајево и Парламентарну скупштину БиХ.

 


Last Updated on Friday, 29 March 2013 10:38

Read more...

 
 

Зворнички гимназијалци

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Sunday, 10 March 2013 20:08

 

Ученици четвртог разреда зворничке гимназије, одјељење IV-2, заједно са професором Станиславом Томићем, покренули су иницијативу за изградњу заједничког споменика књижевнику Марку Марковићу и Иви Андрићу, који је Марку Марковићу посветио чувене ријечи: „Марку Марковићу, са другарском поруком:

1) све Дрине овог света су криве;

2) никад се оне неће моћи свеколике ни потпуно исправити;

3) никад не смемо престати да их исправљамо.

(Писцу књиге Крива Дрина на књизи На Дрини ћуприја)".

 

Марко Марковић је рођен 27. фебруара 1896. године у Зворнику, гдје је готово заборављено његово дјело и гдје мало ко зна за посевету, написану њему, на роману који је награђен Нобеловом наградом. Но то није све, Меша Селимовић нам у Сјећањима даје кратку биографију Марка Марковића. Марко Марковић је био потписник Новосадског договора, а једна библиотека у Сарајеву још прије рата носила његово име. Он је био књижевни и позоришни критичар, директор издавачког предузећа Свјетлост и врло значајна фигура у културном животу Сарајева и Босне и Херцеговине уопште. За књигу Крива Дрина добио је награду Српксе академије наука у Београду. Ова акција између осталог, имала је за циљ, да једног, неправедно запостављеног човјека, извуче из заборава. Тим поводом ученици су приредили представу којом су обиљежили дан рођења Марка Марковића и послали позитвину поруку, која је имала добар одјек у њиховој средини и побудила интересовање јавности за овај проблем. Слоган акције је: ЗА РАЗЛИКУ ОД ДРИНЕ, НЕПРАВДА СЕ МОЖЕ ИСПРАВИТИ.
Last Updated on Monday, 11 March 2013 13:42  

Нансен семинар - март 2013

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 05 March 2013 09:09

Интеретничка сарадња у нашим школамаУ организацији Нансен дијалог центра Сарајево одржан је семинар на тему интеретничка сарадња у нашим школама. Активност је реализована од 01. до 03. марта, а учешће је узело 16 професора средњих школа из наше регије.

Семинар је дио пројекта интеретничка интеграција локалних институција у Босни и Херцеговини.

Пројекат је финансира Министарство спољних послова Краљевине Норвешке.

(извор: Нансен дијалог центар Сарајево)

Last Updated on Wednesday, 06 November 2013 08:43  
 
<< Start < Prev 81 82 83 84 Next > End >>

Page 83 of 84