Ј У Средњошколски центар Петар Кочић Зворник

8. Социјални дан

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 03 November 2014 22:20

И ове године, ЈУ Средњошколски центар “Петар Кочић” традиционално учествује у пројекту “Волонтирај- Кредитирај”. Прва активност коју обухвата овај пројекат је Социјални дан, који подразумијева да ученици један дан наставе мијењају даном волонтерског рада у фирмама и невладиним организацијама за дневницу која се уплаћује у фонд за пројекте, а који служи за потребе ученичких пројеката.

И претходних година, Савјет ученика ове школе дао је свој допринос фонду волонтирањем, сходно могућностима зворничких послодаваца, и на тај начин стицао право учешћа на Сајму кредитирања.

Због лоше финансијске ситуације, потребе за волонтерима су сведене на минимум. Чланови Савјета уценика су 8. Социјални дан провели волонтирајући у супермаркету Конзум, гдје су имали одличну сарадњу са  управом, као и радницима. За њих је ово још једно ново радно искуство, које ће им у будућности много значити.

Read more...

 

Ученици мјерили шећер и крвни притисак

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 27 October 2014 22:53

 

 

 

Ученици наше школе реализовали су пројекат „Мјерење крвног притиска и гликемије” који је са 800 КМ финансирао Нансен дијалог центар из Сарајева. У оквиру пројекта ученици су у медицинском кабинету мјерили шећер у крви и крвни притисак професорима, ученицима и грађанима. Директорица школе Биљана Писић каже да је ово само један у низу пројеката које реализују сваке године у сарадњи са НДЦ Сарајево.

 

Last Updated on Thursday, 30 October 2014 19:33

Read more...

 

У школској 2014/15 години ради Савјет ученика.

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 27 October 2014 23:20

Време одржавања: четвртак од 12:45 до 13:30

Место одржавања: учионица бр. 24

Координатор Савјета ученика: Марија Степановић,проф.

Руководство Савјета ученика:

Драгана Спасић,председник

Јелена Милошевић, потпредседник

Александра Богићевић, записничар

Позивамо све чланове Савјета ученика да редовно долазе на састанке и узму учешће у раду Савјета.


Драгана Спасић, председник Савјета ученика, била је од 20. до 24.10.2014. године на Конференцији Савјета ученика у Бардачи (код Српца).


 

Заштита дјеце

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 19 September 2014 12:53

У оквиру пројекта Заштите дјеце на развојном подручју Мајевице (Wорлд Висион) у сриједу 21.05.2014. године одржана је радионица Препознавање облика насиља. Радионица је одржана у ЈУ ССШ ''Петар Кочић'' Зворник, у кабинету 24. , а водили су је чланови Дечијег и омладинског одбора у сарадњи са психологом школе. Присуствовали су чланови Савјета ученика као и ученици првих, других и трећих разреда.

Last Updated on Friday, 19 September 2014 13:06

Read more...

 
 

Припреме за нову школску годину

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 15 August 2014 09:37

У СШЦ „Петар Кочић“, као и раније, и овај школски распуст искоришћен је за уређивање учионица и канцеларија у циљу стварања што бољих услова за ученике и раднике ове школе.

- Трудимо се да урадимо што више и да ученици и професори дођу у што пријатнији амбијент. У току овог распуста рекоструисали смо и новим намјештајем опремили два кабинета. Прошле године од Предсједника Републике Српске Милорада Додика добили смо намјештај за два кабинета у мало живљим бојама – црвеној и плавој и то се показало као добро, атмосфера је била веома пријатна и топла, а и сами ученици су чували тај намјештај од оштећења. И ове године смо кабинет Енглеског језика опремили намјештајем у љубичастој, а кабинет Филозофије и социологије у наранџастој боји – испричала је директор школе Биљана Писић.

Last Updated on Friday, 15 August 2014 10:01

Read more...

 

Дани Нансена 2014

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 27 June 2014 09:08

Група од 16 ученика наше школе са професорима Зораном Куљићем и Станиславом Драгутиновићем, те чланом Нансен координационог одбора Хасаном Гребићем учествовала је на тродневној манифестацији „Дани Нансена у Јајцу 2014. године”. Манифестација, коју је организовао Нансен дијалог центар из Сарајева, је имала културно-туристички и спортски карактер, а окупила је ученике из средњих школа из Сребренице, Братунца, Зворника и Јајца. Ученици су овом приликом имали спортска такмичења, у малом фудбалу за дјечаке и одбојци за дјевојчице, а након тога одржана је промоција туристичких потенцијала градова из којих долазе ученици.

 
 
<< Start < Prev 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Next > End >>

Page 84 of 90