Пројекти

Једна милијарда устаје

PDFPrintE-mail

Пројекти - World Vision

Written by Administrator Friday, 21 February 2014 15:44

Поводом обиљежавања Кампање Jедна милијарда устаје 14.02.2014. која је уједно и 15-годишњица Покрета против насиља над женама, у нашој школи одржан је јавни час. У склопу тог јавног часа присутнима су приказане двије презентације на тему насиља и два краћа спота, од цега је један званични спот за поменуту кампању.

Једна од презентација садржала је едукативни материјал и статистике о насиљу над женама, посљедицама које насиље проузрокује и разлоге због којих се , најчешће, постаје насилник. Другом презентацијом представљени су резултати истраживања које су спровели чланови Дјечијих и омладинских одбора за заштиту дјеце у сарадњи са Wорлд Висион-ом , чији је представник, Мирза Авдић, био присутан јавном часу. Презентације су одржале чланице Омладинског одбора, уједно и ученице наше школе, Драгана Спасић и Јелена Милошевић, уз помоћ још једне чланице одбора, Драгане Јосић.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

Last Updated on Friday, 21 February 2014 16:19  

Зворнички средњошколци и ове године на Сајму туризма у Словенији

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Written by Administrator Thursday, 15 December 2022 05:34



Ученици и професори зворничког СШЦ „Петар Кочић“ учествоваће ове године на Сајму туризма у Љубљани са два пројекта. Према ријечима директорице школе Биљане Писић, након двије године онлајн учешћа, ове године очекују да ће њихове двије екипе ученика и професора путовати у Словенију.

– За вријеме пандемије смо одржали континуитет и наставили да учествујемо на овом сајму. И тада смо се озбиљно припремали у нади да ћемо можда имати прилику да се појавимо у Љубљани, али смо на крају због пандемије имали онлајн наступ. Захваљујући пријатељству са школом „Сречко Косовел“ из Сежане, ми ћемо бити смјештени код њих, односно ученици код ученика, а професори код колега – рекла је Писићева и додала да ово пријатељство траје скоро једну и по деценију те да ће ово бити тринаеста година да учествују на Сајму туризма.

Зворничани ће се у Словенији представити са пројектима „Спортске игре младих“, за који је ментор професорица Андријана Славкић, и „Преко Дрине до планине“, за који је ментор професор Миљан Влачић.

Мото Сајма туризма, који ће бити одржан у Љубљани 15. фебруара, је „Спортска искуства обогаћују омладински туризам“.

(ИнфоБирач)

 

Наставак пројекта прекограничне сарадње: Стручно предавање о здравој исхрани

PDFPrintE-mail

Пројекти - САРАДЊА СА ШКОЛОМ ИЗ РУМЕ

Written by Administrator Wednesday, 24 November 2021 22:44

 

У оквиру пројекта прекограничне сарадње, у нашој школи одржано је стручно предавање на тему здраве исхране, односно „Здравствени проблеми изазвани глутеном, безглутенска исхрана и производња безглутенских прехрамбених намирница“. Предвање су одржале чланице „Удружења Србије за целијакију“, које су поред теоријског дијела приказале и практичну припрему безглутенског хљеба.

Last Updated on Wednesday, 24 November 2021 22:49

Read more...

 
 

ТАБЛА пројекат - презентације за Наставничко вијеће

PDFPrintE-mail

Пројекти - ТАБЛА

Written by Administrator Wednesday, 23 June 2021 09:04

У складу са једним од закључака са дводневне обуке за директоре школа, у оквиру ТАБЛА пројекта, достављам Вам презентације које ће Вам помоћи у представљању циљева и задатака пројекта на Наставничком вијећу. Такође, презентације ће послужити наставницима, који се буду пријавили за репликационе тренинге, да се упознају са тематиком тренинга.

Презентацију можете прузети ОВДЈЕ.

Срдачан поздрав!


Танасић Слађана
Начелник одјељења
Одјељење за средње образовање и васпитање

Last Updated on Sunday, 05 September 2021 11:47  

Посјета Вуковом Тршићу и реализација радионица

PDFPrintE-mail

Пројекти - Еразмус плус

Written by Administrator Monday, 07 May 2018 11:03

Средњошколци и њихови професори из португалског града Барселоса допутовали су у Зворнику, гдје ће боравити до петка 11. маја. Према програму посјете, португалски ученици и њихови професори, заједно са нашим ученицима и професорима за викенд посјетили су Вуков Тршић, родно мјесто Вука Стефановића Караџића, реформатора српског језика.

У данас, 7. маја, реализоване су презентације, радионице и друге активности у Средњошкослком центру, док ће у оквиру ове посјете градоначелник Зворника Зоран Стевановић примити португалске и зворничке средњошколце са професорима.

 

Last Updated on Monday, 07 May 2018 16:01

Read more...

 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 6 of 13