Актуелно

Реализована радионица „Превенција насилног екстремиизма и радикализма“

PDFPrintE-mail

Актуелно - Огласна табла

Written by Administrator Friday, 08 December 2017 17:49

Министарство безбједности БиХ, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Словеније у оквиру пројекта FIRST LINE, организовало је дводневну радионицу на тему „Превенција насилног екстремиизма и радикализма“, у периоду од 06. - 07.12.2017. године, у хотелу „Европа“ у Сарајеву.

Из Републике Српске учествовали су представници различитих институција: 5 представника Центара за социјални рада и Центара за ментално здравље, 5 представника из реда школских психолога, 5 представника затворских установа, као и представници из сектора Министарства унутрашњих послова и Министарства правде.

Задовољство нам је да је наша школа именована као један од представника образовног сектора на предлог Министарства просвејте и културе, а на радионици је учествовала психолог школе Драгана Петровић.

 

Last Updated on Friday, 08 December 2017 18:02

Read more...

 

Прво мјесто на конкурсу литерарних радова за Наташу Јасиковац

PDFPrintE-mail

Актуелно - Огласна табла

Written by Administrator Tuesday, 05 December 2017 09:25

АКАДЕМИЈА У ЧАСТ НОБЕЛОВЦА ИВЕ АНДРИЋЕ И СПКД „ПРОСВЈЕТА“

У зворничкој Основној школи „Свети Сава“ одржана је вечерас свечана Академија у част књижевника и нобеловца Иве Андрића, а поводом 125 година од његовог рођења и 110 година од оснивања Српског просвје

тног и културног друштва /СПКД/  „Просвјета“ .

Предсједник СКПД „Просвјета“ Зворник Раде Перић рекао је да се овом свечаном академијом жели освјежити сјећања на великог нашег нобеловца Андрића и да што више младих људи, посебно ученика, активно учествује у огромном стваралаштву овог књижевника.

 

Last Updated on Tuesday, 05 December 2017 09:33

Read more...

 

Одржана трибина на тему „Насиље у породици и одговор заједнице“

PDFPrintE-mail

Актуелно - Огласна табла

Written by Administrator Thursday, 30 November 2017 08:58

У организацији Комисије за једнакост и равноправност полова града Зворника данас је одржана трибина на тему „Насиље у породици и одговор заједнице“.

Драгана Милошевић, предсједница Комисије за једнакост и равноправност полова града Зворника, истакла је да се Комисија, организовањем трибине, придружила активностима Центра за једнакост и равноправност полова Републике Српске које су покренуте поводом обиљежавања 16 дана активизма борбе против насиља над женама.

- Међународни дан борбе против насиља над женама био је 25. новембра и све до 10. децембра обиљежавају се дани активизма. Циљ трибине је да укажемо на активности Градске комисије која не само данас, него током цијеле године, подржава све активности које имају за циљ унапређење односа међу половима. Такође, ова област је веома специфична, насиље над женама у породици се одвија у једној приватној сфери, а сви знамо да је

Read more...

 
 

Oтворена изложба посвећена Николи Тесли

PDFPrintE-mail

Актуелно - Огласна табла

Written by Administrator Thursday, 23 November 2017 18:07

У ЈУ СШЦ „Петар Кочић“ свечано је отворена изложба о животу и дјелу највећег српског научника Николе Тесле, коју је организовао Савез иновато

ра Републике Срспке. Зворник је тако постао 19 град у коме је приказа ова изложба која из различитих аспеката говори о Теслином животу и научно-истраживачком раду. Љубиша Пашић, генерални секретар Савеза иноватора Републике Српске истакао је да је на 35 банера представљен Теслин цјелокупан живот.

- Циљ нам је да што више људи види ову изложбу и да се упознају са дјелом нашег великог научника – рекао је Пашић и додао да Савез иноватора РС спроводи низ других активности на промоцији знања и науке.

Директорица школе Биљана Писић истакла је да су они поносни што је њихова школа изабрана за установу

Read more...

 

Радионица поводом Међународног дана толеранције

PDFPrintE-mail

Актуелно - Огласна табла

Written by Administrator Wednesday, 15 November 2017 07:42

Поводом Међународног дана толеранције који се обиљежава 16.новембра,  чланице Коалиције „За позитиван Зворник“, тачније представници Средњошколског центра „ Петар Кочић“ и Удружења Међународни форум солидарности Еммаус, у сарадњи са мисијом ОСЦЕ-а  организовали су данас радионицу на тему толеранција.  У радионици која је била  интерактивна  ученици школе Петар Кочић и малишани Еммауса порукама и симболима мира, осликавали мајице, правили рамовe, паное. У првом дијелу радионице према ријечима Николине Лазић из Средњошколског центра „Петар Кочић“  учесници су се упознали кроз тест шта је то толеранција и зашто је она важна. „ Након тога у практичном дијелу

Last Updated on Friday, 15 December 2017 17:41

Read more...

 
 
<< Start < Prev 71 72 73 74 75 76 77 78 79 Next > End >>

Page 73 of 79