Актуелно

Ученици добили три награде на конкурсу „Зашто је култура /мени/ важна?”

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 19 March 2018 23:29

Три ученика награђена су на конкурсу „Зашто је култура /мени/ важна?”, објављено је данас на сајту Владе Републике Српске.

Прво мјесто у области музике освојио је Никола Максимовић, а двије друге награде освојили су Давид Дурић, у категорији драме, и Тамара Куртума, у категорији прозе. Ово је изузетан успјех зворничких ученика чиме је настављена пракса освајања награда на конкурсима које расписује ресорно министарство и РПЗ.

Према подацима са сајта Владе Републике Српске, тридесет и два средњошколца награђена су на овом конкурсу.

Last Updated on Monday, 19 March 2018 23:33  

Посјета зворничких средњошколаца компанији „Алумина“

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 19 March 2018 22:39

Ученици  су посјетили  компанију „Алумина“, у оквиру редовних наставних активности.  Око 40 ученика, другог и трећег разреда Гимназије и Медицинске школе, чланови Биолошке и Хемијске секције зворничког Средњошколског центра, највише времена су провели у лабораторијама „Алумине“.

Руководилац Службе лабораторија у „Алумини“ Гордана Остојић упознала је  ученике са  процесима који се одвијају у фабричким лабораторијама и са радом инструменталне опреме са којом ова компанија располаже.

„Ученицима смо презентовали рад наших лабораторија, могли су да сазнају како се раде разне врсте анализа, али и да виде са каквом инструменталном опремом располаже наша фабрика“, рекла је Остојић, нагласивши да су посјету зворничких средњошколаца искористили и да их  заинтересују за ову врсту посла, како би им, како је рекла,  помогли  код њихове будуће професионалне

Last Updated on Monday, 19 March 2018 23:29

Read more...

 

Одржан састанак са родитељима који ће примити ученике из Португала

PDFPrintE-mail

Актуелно

Written by Administrator Monday, 19 March 2018 23:11

Данас је одржан радни састанак са родитељима чија ће дјеца бити домаћини ученицима из Португала, чија делегација ће посјетити школу почетком маја мјесеца ове године.

– Родитељи су информисани од стране директора, помоћника, психолога и координатора за ученике о плану активности у периоду од 5-11. маја, када наш град буду посјетили гости из Португала. Они долазе из Барселоса, мањег града у близини Порта. Родитељи су изразили жељу да воде госте на излете како би им показали што више љепота наше Републике Српске. Наравно, они желе да наши гости пробају традиционална јела, а то неће бити тешко организовати. Управо у том

Last Updated on Monday, 19 March 2018 23:22

Read more...

 
 

Одржан 8. хуманитарни концерт

PDFPrintE-mail

Актуелно - Огласна табла

Written by Administrator Friday, 16 March 2018 08:59

У организацији ученика и професора 15.03.2018. године одржан је 8. хуманитарни концерт са кога је приход намијењен Дому за стара лица у Кисељаку. Концерт је одржан у два термина, од 17 и 19 часова, а сала Дома омладине била је претијесна да прими све заинтересоване посјетиоце. Директор школе Биљана Писић, истакла је да је март мјесец пропознатљив у овој установи јер се тада одржава више хуманитарних активности.

- Сав приход са овог концерта ће ићи за дом у Кисељаку. Координатор Савјета ученика ће заједно са ученицима видјети шта је најпотребније овој установи и то им и купити. Ми смо прошле седмице имали још једну хуману акцију, а то је добровољно даривање крви гдје је сваки други матурнат хтио да да крв. Са нама је био и предсједник Савјета родитеља који је био задовољан како су дјеца извела програм – рекла је Писић.

На концерту се представило преко 60 ученика, чланова рецитаторске, драмске, музичке секције, хора и других секција.

 

Last Updated on Friday, 16 March 2018 09:19

Read more...

 

Одржана сједница Савјета родитеља

PDFPrintE-mail

Актуелно - Огласна табла

Written by Administrator Thursday, 01 March 2018 13:05

На редовној сједници Савјета родитеља наше школе разматрана су текућа питања везана за рад школе те презентован план уписа за наредну школску годину. По ријечима директорице школе Биљане Писић сарадња са Савјетом је на завидном нивоу.

Послије сједнице за присутне родитеље је организовано слатко послужење, а посластице су припремили ученици првог разреда, смјер кувар. Они су за чланове Савјета родитеља припремили палачинке, крекере, погачице те колаче, након чега су добили бројне похвале, поготову што се ради о ученицима првог разреда јер су за кратко

Last Updated on Thursday, 01 March 2018 13:13

Read more...

 
 
<< Start < Prev 71 72 73 74 75 76 77 78 79 Next > End >>

Page 72 of 79