Актуелно

Чланови историјске секције посјетили подземни град Карађорђевића у Малом Зворнику

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 31 March 2022 06:21

 

Чланови историјске секције са професором Александром Спасојевићем су 20. марта 2022. године посјетили подземни град Карађорђевића у Малом Зворнику. Седамнаест ученика секције предвођени туристичким водичем су обишли читав комплекс.

Read more...

 

КОНКУРС ЗА ИЗБОР УЧЕНИКА ГЕНЕРАЦИЈЕ

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 06 May 2021 21:45

 

Јавна установа Средњошколски центар

„Петар Кочић“

Зворник

Број: 527/21

Датум: 04.05.2021. године

 

На основу Правилника о избору ученика генерације у средњој школи („Службени гласник Републике Српске“ 17/19), објављује се:

 

К О Н К У Р С

за избор ученика генерације

 

I  Позивају се предлагачи да доставе приједлоге за ученика генерације, у трогодишњем и четворогодишњем трајању. Пријаве се достављају Секретару школе у периоду од 05.05.2021. до 12.05.2021. године. Уз приједлог се достављају и докази о елементима који се вреднују (дипломе, признања и слично, писмене потврде предметних професора о оствареним резултатима на такмичењима током школовања, позитивно мишљење професора који води секцију, итд. Све осим свједочанстава).

 

II   Ученика генерације може предложити: ученик самоиницијативно, одјељењски старјешина, одјељењска заједница ученика, одјељенско вијеће, савјет ученика школе или савјет родитеља.

III   Кандидат за ученика генерације може бити ученик који је у току школовања имао одличан успјех и примјерно владање у свим разредима.

 

IV  Приликом вредновања за избор ученика генерације вреднују се сљедећи елементи:

а) успјех у учењу,

б) успјех на такмичењима у знању из појединих предмета,

в) успјех на конкурсима, изложбама, сајмовима ученичких достигнућа,

г) учешће и успјех у спортским активностима,

д) резултати у раду регистрованих секција у школи,

ђ) руковођење одјељењском заједницом и

е) руковођење савјетом ученика.

 

V Такмичења могу бити у организацији матичне школе, Републичког педагошког завода и Министарства просвјете и културе . Неће се узимати у обзир ваннаставне активности које немају везе са школом.

 

VI Комисија за избор ће након закључења конкурса прегледати поднијете пријаве и документацију кандидата, те сачинити ранг листу кандидата коју доставља директору школе. Директор школе доноси одлуку о избору ученика генерације на основу ранг листе кандидата.

 

VII Уз Конкурс за избор ученика генерације на огласној табли ће бити и Правилник о избору ученика генерације у средњој школи.

 

 

Директор

Биљана Писић

 

Информације о упису на факултет политичких наука Универзитета у Бања Луци

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 05 March 2021 09:28

 

Last Updated on Sunday, 11 April 2021 21:32  
 

ПРЕНОСИМО: Небојша Марковић: Медицину завршио за просјеком 9, 79

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 07 September 2020 09:50

Сада на специјализацији у Америци

Један од најбољих ученика зворничке основне и средње школе, а затим и београдског Медицинског факултета је Небојша Марковић. Потиче из љекарске породице, отац му је гинеколог Слободан Марковић, а занимљиво је да је у школу кренуо са пет година, јер се није хтио да раздваја од старијег брата Недељка. У дневнику је имао све петице, био је “вуковац” у основној и средњој школи, а потом и успјешан студент. Сада је у Америци на завршној, трећој години специјализације на интерној медицини.

Захваљујући Небојшином оцу, ступили смо са њим у контакт јер овај млади, успјешан човјек је понос не само своје породице већ и родног града.

 

Last Updated on Monday, 27 September 2021 08:55

Read more...

 

Припремна настава из физике

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 13 July 2018 18:21

Припремна настава за поправни испит из физике, код професорице Винке Марјановић, биће одржана у сљедећим терминима: 22.08.2018. 13:00-15:00, 23.08.2018. 08:00 - 11:30, у кабинету бр. 18.

 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 7 of 63