Актуелно

Посета клиници "Центар за срце" у Тузли

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Saturday, 27 December 2014 09:56

Ученици треће године медицинске школе и професорице Александра Мијић и Попић Маријана, дана 23.12.2014. године посетили су клинику  „Центар за срце“  у Тузли.

У клиници су нас дочекали веома љубазно и у пријатној атмосфери. Заједно са главном сестром обишли смо клинику подељени у две групе. У току обиласка клинике деца су упозната са организацијом рада клинике, делом где се изводе коронарографије, чак је и једна група присуствовала снимању, начином припреме болесника за операцију срца, начином чувања, требовања и дистрибуције лекова, стерилизацијом, јединицом интензивне неге, њиховом организациjом, доkументациjом и опремом.  Болесничке собе су двокреветне опремљене

Last Updated on Saturday, 27 December 2014 10:22

Read more...

 

МИНИСТАРСТВО: ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ, РОДИТЕЉЕ И НАСТАВНИКЕ

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 09 September 2020 14:49

 

 

Дан школских библиотека

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 30 October 2014 11:26

Поводом Свјетског дана школских библиотека у нашој школи приређен је пригодан програм који су извели чланови рецитаторске, дебатне и драмске секције. По ријечима библиотекара Тамаре Божић ово је била прилика да се библиотеке промовишу на посебан начин.


- Циљ нам је био да се представимо у својој ширини и свеобухватности онога што једна библиотека може да понуди младим људима, односно читаоцима. Презентација је осмишљена тако да се ученици забаве и науче нешто ново како би само спознали жељу за читањем и усавршавањем - рекла је Божићева.

Last Updated on Thursday, 30 October 2014 11:30

Read more...

 
 

Професори и ученици боравили на Сајму књига

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 30 October 2014 08:28

У оквиру програма стручног усавршавања, 60 професора СШЦ „Петар Кочић“ из Зворника посјетило је београдски Сајам књига.

Као и претходних година, сајам је посјетило више од 200 ученика уз пратњу професора. Овом приликом набављена је стручна литература као и књижни фонд школе.

 

 

Last Updated on Thursday, 30 October 2014 08:34

Read more...

 

ПРЕПОРУКЕ ЗА СИГУРНЕ КЛУПЕ

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 27 August 2020 18:33

Пред почетак нове школске 2020/2021. године, Министарство просвјете и културе Републике Српске позива све грађане Републике Српске да се придржавају свих превентивних епидемиолошких мјера с циљем заштите и очувања здравља ученика и свих запослених у школама, безбједног боравка у школи те несметаног одвијања наставног процеса у новој школској години. Ради безбједности свих и у најбољем интересу очувања здравља у најширој заједници, још једном упућујемо на препоруке Института за јавно здравство Републике Српске, у складу са којима је и организован рад у свим школама у Републици Српској. Вјерујемо да на важност ових мјера и утицај на свијест свих грађана Републике Српске у том смислу можемо додатно указати снажном медијском кампањом путем које ћемо заједно обезбиједити ваљане информације а како бисмо поштујући прописане мјере ризик од оболијевања ученика, запослених у школама те свих грађана Републике Српске свели на минимум.



 
 
<< Start < Prev 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Next > End >>

Page 57 of 79