Пројекти

Двије сребрне награде на такмичењу у Словенији

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Written by Administrator Friday, 03 February 2017 23:39

Ученици наше школе освојили су два сребрна признања на међународном Сајму туризма који је одржан у Љубљани, за пројекте „Зворнички извори воде” и  „Туристички потенцијали града Зворника”. Ово је једанаеста година како зворнички средњошколци наступају и освајају награде на Сајму на коме се окупљају средње школе из земаља региона. Према ријечима директорице школе Биљане Писић посјетиоци су били веома заинтересовани за туристичке потенцијале

Last Updated on Wednesday, 08 February 2017 11:18

Read more...

 

Сарадња са Португалцима

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Written by Administrator Tuesday, 11 October 2016 09:26

Представници зворничког СШЦ „Петар Кочић” договорили су сарадњу са средњим школама из Португала, што је наставак досадашње успјешне сарадње са школама из ЕУ. Директор СШЦ „Петар Кочић” Биљана Писић, која је са професорицом енглеског језика Мајом Стевановић договорила сарадњу са Фернандом Карваљом координатором пројекта „Ерасмус плус” за Португал, истакла је задовољство да покрећу сарадњу.

- Ми већ осам година сарађујемо са школом из Сежане и радимо заједничке пројекте. И овај контакт са представником пројекта „Ерасмус плус” за Португал нам је омогућила колегиница Маја Прешерен из Сежане која је координатор овог пројекта у Словенији. Обзиром да ми нисмо чланица ЕУ нећемо моћи бити дио истог пројекта као школе из Словеније и Португала. Стога, ћемо ми конкурисати за други пројекат који ће радити средње школе из Португала. Градска управа из Зворника, која увијек стоји иза наших напора на отварању школе и сарадњи са школама из ЕУ, би подржала наше путовање, а домаћини финансирају боравак у потпуности. Касније, када прође пројекат кренућемо са размјеном ученика и професора као и улагањем у образовне институције - рекла је Писићева и додала да је овај пројекат до сада био везан за високошколске установе, а сада се пружа могућност учешћа и средњих школа.

З.Куљић

 

Више знања за више туризма - Зелени туризам

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Written by Administrator Thursday, 18 February 2016 22:05

Ученици наше школе путовали су у Словенију на Сајам туризма, где је овогодишња тема била Зелени туризам и где су се представили са два пројекта: Ловница и Гркиња. У пројекту је учествовало 19 ученика заједно са професорицама Радом Томић и Бојаном Драгутиновић.

На Сајму је учествовало 48 школа, а ми смо били једина школа из БиХ и са оствареним резултатом од две сребрне медаље, награда нам је још значајнија.

Надамо се да ће се ова тардиција наставити, да ћемо радити још много пројеката, радујемо се следећем Сајму и новим изазовима.

Last Updated on Tuesday, 23 February 2016 08:40

Read more...

 
 

Реализован пројекат средњошколаца из Зворника и Сежане

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Written by Administrator Saturday, 19 December 2015 21:23

Након успјешно реализованог пројекта на тему „Поређење различитих игара кроз историју у Словенији и БиХ”, замјеник начелника општине Зворник Бојан Ивановић уприличио је пријем за ученике и професоре средње школе „Сречко Косовел” из Сежане са којом од 2007. године сарађује СШЦ „Петар Кочић” из Зворника. Ивановић је гостима зажелио лијеп боравак и најавио даљу подршку локалне управе у сарадњу ове две школе кроз пројекте на обострано задовољство. 
- Ријетки су случајеви да сарадња ове врсте траје оволико дуго и драго нам је због тога. Локална

Read more...

 

Посјета средњој школи Сречко Косовел из Сежане

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Written by Administrator Wednesday, 22 April 2015 20:35

Ученици наше школе, њих 14, у пратњи три професора и директора СШЦ „Петар Кочић“ Биљане Писић, посјетили су од 14. до 18. априла Средњу школу „Сречко Косовел“ из Сежане у Словенији. Сарадња двије школе датира још од 2007. године, а посјета је овог пута реализована у оквиру пројекта „Заједно смо се борили и гинули на бојишту Првог свјетског рата“.

 

Last Updated on Thursday, 23 April 2015 21:14

Read more...

 
 
<< Start < Prev 11 12 13 Next > End >>

Page 11 of 13