Пројекти

Договорени облици сарадње са школама из ЕУ

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Written by Administrator Wednesday, 08 February 2017 11:30

Ученици наше школе су на недавно завршеном Сајму туризма у Љубљани освојили два сребрна признања и тиме успјешно презентовали туристичке потенцијале Града Зворника, али су са својим домаћинима из Сежане договорили нове видове сарадње са школама из ЕУ. Захваљујући представницима школе „Сречко Косовел” из Сежане ради се на потписивању договора између СШЦ „Петар Кочић” и неке од школа из Португала, кроз пројекат „Еразмус плус”, којим је омогућена размјена ученика и реализација пројеката из фондова ЕУ. Директорица школе Биљана Писић каже да су ови контакти настали захваљући десетогодишњој сарадњи са школом из Сежане.

Last Updated on Wednesday, 08 February 2017 11:40

Read more...

 

Семинар за средњошколце

PDFPrintE-mail

Пројекти - Нансен дијалог центар

Written by Administrator Wednesday, 20 March 2013 11:54

У Зворнику је 13.03.2013. одржан семинар за 20 средњошколаца у оквиру пројекта "Интеретничка интеграција локалних институција општине и школе Јајце, Зворник, Братунац и Сребреница". Семинар је одржан у оквиру сарадње невладине организације "Нансен дијалог центар" из Сарајева и зворничке Гимназије и средње стручне школе "Петар Кочић".

 

 

Last Updated on Wednesday, 06 November 2013 08:42

Read more...

 

Двије сребрне награде на такмичењу у Словенији

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Written by Administrator Friday, 03 February 2017 23:39

Ученици наше школе освојили су два сребрна признања на међународном Сајму туризма који је одржан у Љубљани, за пројекте „Зворнички извори воде” и  „Туристички потенцијали града Зворника”. Ово је једанаеста година како зворнички средњошколци наступају и освајају награде на Сајму на коме се окупљају средње школе из земаља региона. Према ријечима директорице школе Биљане Писић посјетиоци су били веома заинтересовани за туристичке потенцијале

Last Updated on Wednesday, 08 February 2017 11:18

Read more...

 
 

Нансен семинар - март 2013

PDFPrintE-mail

Пројекти - Нансен дијалог центар

Written by Administrator Tuesday, 05 March 2013 09:09

Интеретничка сарадња у нашим школамаУ организацији Нансен дијалог центра Сарајево одржан је семинар на тему интеретничка сарадња у нашим школама. Активност је реализована од 01. до 03. марта, а учешће је узело 16 професора средњих школа из наше регије.

Семинар је дио пројекта интеретничка интеграција локалних институција у Босни и Херцеговини.

Пројекат је финансира Министарство спољних послова Краљевине Норвешке.

(извор: Нансен дијалог центар Сарајево)

Last Updated on Wednesday, 06 November 2013 08:43  

Сарадња са Португалцима

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Written by Administrator Tuesday, 11 October 2016 09:26

Представници зворничког СШЦ „Петар Кочић” договорили су сарадњу са средњим школама из Португала, што је наставак досадашње успјешне сарадње са школама из ЕУ. Директор СШЦ „Петар Кочић” Биљана Писић, која је са професорицом енглеског језика Мајом Стевановић договорила сарадњу са Фернандом Карваљом координатором пројекта „Ерасмус плус” за Португал, истакла је задовољство да покрећу сарадњу.

- Ми већ осам година сарађујемо са школом из Сежане и радимо заједничке пројекте. И овај контакт са представником пројекта „Ерасмус плус” за Португал нам је омогућила колегиница Маја Прешерен из Сежане која је координатор овог пројекта у Словенији. Обзиром да ми нисмо чланица ЕУ нећемо моћи бити дио истог пројекта као школе из Словеније и Португала. Стога, ћемо ми конкурисати за други пројекат који ће радити средње школе из Португала. Градска управа из Зворника, која увијек стоји иза наших напора на отварању школе и сарадњи са школама из ЕУ, би подржала наше путовање, а домаћини финансирају боравак у потпуности. Касније, када прође пројекат кренућемо са размјеном ученика и професора као и улагањем у образовне институције - рекла је Писићева и додала да је овај пројекат до сада био везан за високошколске установе, а сада се пружа могућност учешћа и средњих школа.

З.Куљић

 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 8 of 10