Пројекти

Семинар у организацији НДЦ-а Сарајево

PDFPrintE-mail

Пројекти - Нансен дијалог центар

Written by Administrator Wednesday, 14 May 2014 19:56

У организацији НДЦ-а Сарајево у нашој школи одржан је пратећи семинар који је за циљ имао предлагање пројеката ученика које ће реализовати у школи или регији у сарадњи са другим школама. По ријечима Генца Горанција, координатора НДЦ-а сличан семинар је одржан прије два мјесеца.

- Ученици су на овом семинару радили на изради планских активности за ову и наредну школску годину, односно правили су планове за пројекте који ће се у том периоду реализовати. То су пројекти који се тичу њихове школе, гдје ће бити и реализовани, те пројекте које ћемо извести у сарадњи са школама у Сребреници, Братунцу, Јајцу и Зворнику – рекао је Горанци.

Last Updated on Wednesday, 14 May 2014 20:06  

Опремљен кабинет здравствене његе

PDFPrintE-mail

Пројекти - World Vision

Written by Administrator Monday, 07 October 2013 09:14

„Како смо опремили кабинет здравствене његе“

Стари кабинет је био оскудно опремљен материјалом за рад што је имало утицаја на сам квалитет извођења наставе. Због недостатка простора у школи кабинет је коришћен и за остале часове редовне наставе што је додатно компликовало опремање и чување наставних помагала. Приступ болесничкој постељи са моделом-лутком за вежбање и медицинским материјалима је такође био отежан због малог простора и распореда који је био прилагођен класичној учионици.

Реализацијом овог пројекта који је у потпуности подржан од стране World Vision, добијен је нов кабинет здравстене његе, физички одвојен од друге учионице, који ће бити искључиво намењен за ученике здравствене струке. Кабинет је осветљен, са добрим распоредом ученичких клупа и столица, сама болесничка постеља је сада смештена у средишњем делу учионице, чиме је омогућен и преглед дешавања као и приступ свим ученицима и самој водитељици практичне наставе. У оквиру кабинета сада поседујемо два ормара у којима су смештене основне медицинске потрепштине неопходне за обављање едукације и образовања ученика. У новом кабинету могуће је организовати рад на различите начине са мањим или већим групама ученика.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

Интервјуисали смо одељења медицинских техничара како би сазнали колико су они сада задовољни новим кабинетом:

-          Како изгледа нови кабинет?

Нови кабинет је интересантно опремљен, посебно је освежавајућа боја зелених зидова која је подстицајна за рад, добро је осветљен и простран.

-          Какав је био стари кабинет?

У старом кабинету нисмо могли лако доћи до модела за вежбање јер је то била класична учионица која је коришћена и за друге часове редовне наставе па је распоред намештаја био томе и прилагођен. Нисмо имали довољно медицинске опреме за рад.

-          Које су предности новог кабинета?

Више простора, боље могућности, кабинет се сада користи само за ученике здравствене струке, имамо потребан материјал за рад.

-          Које су могућности новог кабинета?

Потребан материјал за рад. Прилагођавање наставној јединици.

-          Како опремљеност новог кабинета утиче на реализацију наставе?

Могуће је реализовати све наставне јединице у потпуности.

Last Updated on Wednesday, 06 November 2013 08:49  

16. међународни фестивал Више знања за више туризма

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Written by Administrator Friday, 18 January 2019 10:08

И ове године наша школа учествује на 16. Међународном фестивалу туризма који организује Туристички савез Словеније.  Овогодишња тема фестивала је „Сувенири мога краја“, а наша школа на овогодишњем такмичењу учествује са пројектима "Туристички потенцијали регије Бирач"  ментора Дарке Тољ и "Сувенирима о Зворнику" ментора Жељка Зарића.

 

Last Updated on Friday, 18 January 2019 10:42

Read more...

 
 

Нансен семинар, април 2014

PDFPrintE-mail

Пројекти - Нансен дијалог центар

Written by Administrator Saturday, 05 April 2014 12:06

У организацији Нанасен дијалог центра у Сарајеву, у хотелу Европа, одржан је семинар на коме је презентован рад ове организације у Македонији и БиХ и приказан филм „Реунион”, о коме се касније разговарало.

Стручно предавање одржали су професори Стајнар Брин и Инге Еидсваг. Семинару су присуствовали професори Наташа Кокоруш и Зоран Куљић, те директорица школе Биљана Писић.

 

Last Updated on Saturday, 05 April 2014 12:14

Read more...

 

Заштите дјеце

PDFPrintE-mail

Пројекти - World Vision

Written by Administrator Monday, 07 October 2013 12:31


У оквиру овог пројекта основане су две групе:
Коалиција за заштиту деце и Омладински и дечији одбор из три општине Калесија, Сапна и Зворник.

Из свих ових општина представници разчличитих инситуција (школа, полиције, општина, центара за социјални рад, удружења грађана са посебним потребама, домова здравља) укључени су у пројектне активности и семинаре којима је циљ израда и спровођење јединствене стратегије за заштиту деце и њихових права на све три поменуте општине, односно за развојно подручје Мајевица. Идеја „World Vision“-а је да за сва подручја у БиХ постоје овакве коалиције и дечији одбори који ће се бавити овом проблематиком.


У Коалицију за заштиту деце општине Зворник укључени су представници наше школе:
Драгана Петровић- психолог школе и
Дајана Главоњић – професор психологије.

У Омладински и дечији одбор општине Зворник укључени су ученици наше школе:
Ханка Селимовић II2
Коста Станојевић II2
Амина Салкић II5
Сара Јеркић II6
Драгана Спасић III8

Представнице школе су заједно са ученицима учествовале на семинару „Интердисциплинарни приступ у борби против породичног насиља на локалном нивоу“ 17-19. Априла 2013. Године у Сарајеву.
На том семинару основане су поменуте коалиције, договорене смернице за рад и организоване радионице и дружења за ученике. Психолог школе Драгана Петровић је на семинару одржала презентацију за Коалицију за заштиту деце на тему „ Осврт на примену Протокола о поступању у случају насиља, злостављања и занемаривања деце“.

Ораганизована је едукација за чланове Коалиције за заштиту деце подручја Мајевица (поменуте три општине) на тему „Стрес,сагоревање и механизми заштите за професионалце“. На овом семинару учествовала је психолог школе Драгана Петровић.

Last Updated on Wednesday, 06 November 2013 08:58  
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 6 of 10