Пројекти

СШЦ „Петар Кочић“: Потписан уговор о реализацији пројекта са школом из Руме – за опрему у средњошколском ресторану у Зворнику више од 35.200 евра

PDFPrintE-mail

Пројекти - САРАДЊА СА ШКОЛОМ ИЗ РУМЕ

Written by Administrator Saturday, 15 May 2021 10:07

Средња стручна школа „Бранко Радичевић“ из Руме у сарадњи са Средњошколским центром „Петар Кочић“ из Зворника и Удружењем „Лимитлесс“ из Београда реализоваће пројекат под називом „Здрави и безбједни гастрономски производи као потенцијал за запошљавање“, који се финансира средствима ИНТЕРЕГ ИПА Програма прекограничне сарадње Србија – Босна и Херцеговина.

Кроз пројекат ће, између осталих активности, за опрему у ресторану у зворничкој средњој школи, бити издвојено нешто више од 35.200 евра.

 

Last Updated on Saturday, 15 May 2021 10:18

Read more...

 

Договорена будућа сарадња са НДЦ Мостар

PDFPrintE-mail

Пројекти - Нансен дијалог центар

Written by Administrator Friday, 20 July 2018 17:53

Јуче је одржан састанак између представника Нансен дијалог центра Мостар и менаџмента ЈУ СШЦ „Петар Кочић“ Зворник и ЈУ СШЦ „Милорад Влачић“ Власеница.

Договорена је реализација пројекта у образовању с циљем јачања интеркултуралног разумијевања у вишенационалним заједницама Босне и Херцеговине.

Сврха програма је изградња вјештина комуникације код младих људи с циљем даљег промовисања идеја и културе дијалога и толеранције у заједницама. У оквиру овог програма биће реализовани тренинзи и радионице.

 

Last Updated on Friday, 20 July 2018 18:17

Read more...

 

Посјета манифестацији "Дани Милутина Миланковића"

PDFPrintE-mail

Пројекти - Еразмус плус

Written by Administrator Tuesday, 08 May 2018 18:18

У уторак, 8. маја, португалски средњошколци су у Милићима присуствовали манифестацији „Дани Милутина Миланковића“, у организацији Средњошколског центра Милићи.  У вечерњим часовима посјетиће концерт Културно умјетничког друштва „Свети Сава“ у Зворнику.

 

 

 

Last Updated on Tuesday, 08 May 2018 19:07

Read more...

 
 

Пројекат Прилика плус

PDFPrintE-mail

Пројекти - Прилика плус

Written by Administrator Friday, 15 December 2017 17:16

Практична настава на радном мјесту - прилика плус

Пројектом ,,Практична настава на радном мјесту“предвиђено је опремање школског кабинета за занимања кувар и конобар,те квалитетније извођење практичне наставе у одабраним угоститељским објектима. Укупна вриједност пројекта је 28.000,00КМ и трајаће осам мјесеци. У Зворнику је 23. фебруара 2017. године, потписан Меморандум о сарадњи на пројекту ,,Практична настава на радмо мјесту“ између предтавника Градске развојне агенције Источно Сарајево, ЈУСШЦ ,,Петар Кочић“, Града Зворника и шест представника угостистељских обхјеката: “Славија“, “Авала“, “Код Новака“, “Таверена“, “Ла Скала“, “Градска кафана“ и „Центал“.

Провођењем планираних пројектних активности, ученици ће повећати своје вјештине и знања, што ће директно утицати на запошљавање стручних кадрова и задовољавања потреба предузетника, за овим недостајућим занимањима.Уписивањем будућих генерација кувара и конобара,школа ће наставити да користи опремљене кабинете за праксу у заједничкој сарадњи са угоститељским објектима, са којима ће наставити сарадњу. Пројекат се реализује у окриву Програма ,,Прилика Плус“ којег подржава Влада Швајцарске, док је Градска развојна агенција Источно Сарајево партнер за Срајевско-зворничку регију.

 

Шесточлани тим за екстерну евалуацију боравио у нашој школи

PDFPrintE-mail

Пројекти - ВЕТ пројекат

Written by Administrator Tuesday, 07 November 2017 19:24

У оквиру пројекта за развој квалификацијског оквира за цјеложивотно учење у нашој школи боравио је шесточлани тим за екстерну евалуацију који је прегледао рад свих запослених са циљем оцјењивања рада у овој установи, а акценат је био на стручним школама.

По ријечима директорице школе Биљане Писић ради се о значајном процесу који ће од сљедеће године бити редовна пракса коју је предвидио Закон о средњем образовању. - Када нешто радите са успјехом и постижете добре резултате онда то неко треба и да вреднује. Стога је у нашој школи боравио мјешовити тим за екстерну евалуацију на нивоу БиХ. Они су након обиласка школе и сагледавања наших капацитета имали посјете часовима, потом одржали састанке са школским тимом за самоевалуацију, са представницима Савјета ученика, Савјета родитеља, професорима и привредницима, те извршили прегледе комплетне документације коју школа посједује - истакла је Писић и додала да је школски тим за самоевалуцију, сагледавајући седам

Read more...

 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 10