ЈИЦА

Школа добила рачунаре у вриједности од 10000 КМ

PDFPrintE-mail

Пројекти - ЈИЦА

Written by Administrator Tuesday, 25 February 2014 21:48

У оквиру донације Јапанске агенције за међународну сарадњу у пројекту „Модернизација наставних планова и програма информатике у БиХ“ Средњошколски центар „Петар Кочић“ из Зворника добио је 10 рачунара чија је вриједност преко 10.000 КМ.

По ријечима Биљане Писић, директорице школе опрема ће бити постављена у једном од два информатичка кабинета за ученике гимназије.

Last Updated on Tuesday, 25 February 2014 22:05

Read more...

 

Донација информатичке опреме

PDFPrintE-mail

Пројекти - ЈИЦА

Written by Administrator Tuesday, 05 March 2013 09:24

У оквиру пројекта „Модернизација у БиХ“, у информатичком смислу, који финансира Јапанска агенција за међународну сарадњу, зворничка Гимназија и ССШ „Петар Кочић“ добила је информатичку опрему у вриједности 5.000 КМ.


- Ово је друга фаза пројекта гдје смо већ раније добили опрему у вриједности од 2.500 КМ, односно када смо добили два дигитална пројектора, два фотоапарата, ласерски штампач, скенер штапмач и лап топ рачунар.  Сада смо добили четири рачунара у склопу пројекта у оквиру кога смо већ раније прихватили наставу информатике по јапанском плану и програму за гимназију, а који нам је одобрило министарство. Сви професори ће проћи обуку кроз едукације у Сарајеву тако да су први разреди већ кренули да раде по овом плану и програму који се разликује по броју часова, али је прилагођен нашим ученицима - рекла је Писић и захвалила се на реализацији овог пројекта истакавши да је свака донација рачунара вредна јер је та опрема увек потребна.

Наставу информатике и еконосмке групе предмета ученици зворничке Гимназије, којих има око 1.100, похађају у четри кабинета која су посебно опремљена информатичком опремом за квалитетно извођење свих наставних садржаја из ових предмета.

Извор: Инфо Зворник - информативни портал

Last Updated on Wednesday, 06 November 2013 08:47