Нансен дијалог центар

Ученици мјерили шећер и крвни притисак

PDFPrintE-mail

Пројекти - Нансен дијалог центар

Written by Administrator Monday, 27 October 2014 22:53

 

 

 

Ученици наше школе реализовали су пројекат „Мјерење крвног притиска и гликемије” који је са 800 КМ финансирао Нансен дијалог центар из Сарајева. У оквиру пројекта ученици су у медицинском кабинету мјерили шећер у крви и крвни притисак професорима, ученицима и грађанима. Директорица школе Биљана Писић каже да је ово само један у низу пројеката које реализују сваке године у сарадњи са НДЦ Сарајево.

 

Last Updated on Thursday, 30 October 2014 19:33

Read more...

 

Дани Нансена 2014

PDFPrintE-mail

Пројекти - Нансен дијалог центар

Written by Administrator Friday, 27 June 2014 09:08

Група од 16 ученика наше школе са професорима Зораном Куљићем и Станиславом Драгутиновићем, те чланом Нансен координационог одбора Хасаном Гребићем учествовала је на тродневној манифестацији „Дани Нансена у Јајцу 2014. године”. Манифестација, коју је организовао Нансен дијалог центар из Сарајева, је имала културно-туристички и спортски карактер, а окупила је ученике из средњих школа из Сребренице, Братунца, Зворника и Јајца. Ученици су овом приликом имали спортска такмичења, у малом фудбалу за дјечаке и одбојци за дјевојчице, а након тога одржана је промоција туристичких потенцијала градова из којих долазе ученици.

 

Семинар у организацији НДЦ-а Сарајево

PDFPrintE-mail

Пројекти - Нансен дијалог центар

Written by Administrator Wednesday, 14 May 2014 19:56

У организацији НДЦ-а Сарајево у нашој школи одржан је пратећи семинар који је за циљ имао предлагање пројеката ученика које ће реализовати у школи или регији у сарадњи са другим школама. По ријечима Генца Горанција, координатора НДЦ-а сличан семинар је одржан прије два мјесеца.

- Ученици су на овом семинару радили на изради планских активности за ову и наредну школску годину, односно правили су планове за пројекте који ће се у том периоду реализовати. То су пројекти који се тичу њихове школе, гдје ће бити и реализовани, те пројекте које ћемо извести у сарадњи са школама у Сребреници, Братунцу, Јајцу и Зворнику – рекао је Горанци.

Last Updated on Wednesday, 14 May 2014 20:06  
 

Нансен семинар, април 2014

PDFPrintE-mail

Пројекти - Нансен дијалог центар

Written by Administrator Saturday, 05 April 2014 12:06

У организацији Нанасен дијалог центра у Сарајеву, у хотелу Европа, одржан је семинар на коме је презентован рад ове организације у Македонији и БиХ и приказан филм „Реунион”, о коме се касније разговарало.

Стручно предавање одржали су професори Стајнар Брин и Инге Еидсваг. Семинару су присуствовали професори Наташа Кокоруш и Зоран Куљић, те директорица школе Биљана Писић.

 

Last Updated on Saturday, 05 April 2014 12:14

Read more...

 

Реализован пројекат „Мултиетнички курс кулинарства“

PDFPrintE-mail

Пројекти - Нансен дијалог центар

Written by Administrator Saturday, 08 March 2014 17:25

Презентацијом јела и дегустацијом у зворничком СШЦ „Петар Кочић“ реализован је пројекат „Мултиетнички курс кулинарства“ који је финансијски подржао Нансен дијалог центар из Сарајева у вриједности 1.000 КМ. Ово је била прилика да ученици куварског смјера покажу своју умјешност у спремању традиционалних јела, те да професорима и ученицима практично изложе шта су научили у досадашњој пракси.

Директорица школе Биљана Писић истиче да је ово трећи пројекат који ће ове године бити реализован у сарадњи са Нансен дијалог центром.

Read more...

 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 Next > End >>

Page 2 of 5