Словенија

Пројекти који се реализију са партнерима из Словеније.

Изложба фотографија математичких симбола

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Written by Administrator Thursday, 12 December 2013 17:42

У Дому омладине, 11.12.2013. године, одржана је
изложба фотографије које су настале у вријеме реализације заједничког пројекта двије школе, када су ученици из Сежане били гости зворничким средњошколцима.

По ријечима професорице математике Јованке Ивановић, која је била дио пројекта, ученици су испунили свој задатак показавши да су математички симболи свуда око нас само их треба примијетити.
Last Updated on Wednesday, 25 December 2013 23:40

Read more...

 

Употреба симбола и визуелних графика у математици

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Written by Administrator Wednesday, 06 November 2013 07:53

 

Започела је реализација пројекта Употреба симбола и визуелних графика у математици који се реализује у сарадњи са средњом школом Сречко Косовел из Сежане. Укупно 15 ученика и три професора школе из Словеније реалзивоаће пројекат са ученицима наше школе.

Гости ће у Зворнику боравити три дана, а поред рада на заједничким пројектима, имаће времена и за заједничка дружења као и посјету туристичким знаменитостима.

Биљана Писић, директор СШЦ „Петар Кочић”, каже да је овај пројекат показатељ континуитета доброг рада школе на међународним пројектима.

Last Updated on Wednesday, 13 November 2013 10:07

Read more...

 

Хлеба и игара

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Written by Administrator Thursday, 12 April 2012 17:51

Пројекат је намјењен учешћу на међународном такмичењу у Словенији.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

Основна идеја овог пројекта јесте промоција Етно села ,,Станишићи’ и приказивање правог потенцијала и вредности овог обекта. Објекат представља сјајан увид у прошлост овог краја и целе српске културе. Пројекат ,,Хлеба и игара’’ представља паролу коју би требало већина посетилаца да говори, јер је то основна и најбоља понуда овог краја. У пројекту ћемо вас упознати са идејама оснивача, начином на који је замисао остварена, садржај комплекса и сва његова богатства и предности.

 

Видео!

Можете нас пратити и на фејсбуку путем истоимене групе.

 

Комплетан пројекат можете скинути овдје.

Last Updated on Wednesday, 06 November 2013 08:35  
 

Стопама великана

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Written by Administrator Wednesday, 11 April 2012 13:05

 

Основна идеја овог рада је приказ Зворника и Малог Зворника као туристичке дестинације преко туристичког производа „СТОПАМА ВЕЛИКАНА“.

 

Свако од нас машта да бар на један тренутак буде краљ, краљица или великан који је оставио трагове за нека нова млада покољења, да га се сећају и памте, да живи вечно. Кроз наш пројекат желимо да снове спроведемо у јаву. Због тога смо се одлучили да нашу идеју засновану на жељи да унапредимо туристичку понуду, града Зворника и Малог Зворника, путем лика краља Александра I Карађорђевића.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

Планиран је једнодневи излет који се састоји из вишекорака. У овој богатој туристичкој понуди нашим вршњацима пружамо могућност:

обиласка грађевина које је градио Александар I Карађорђевић: подземни град у Малом Зворнку, мост краља Александра I Карађорђевића на реци Дрини који спаја ова два града, и пут до некадашње куће Станка Николића у којој је боравио краљ. Пројекат се овде не завршава него се иде даље у корацима до следеће одредишне тачке. Све је пропраћено  играма и богатом гастрономском понудом из периода владавине краљевске породице Карађорђевића.  Овим туристичкимпроизводом планирамо да привучемо наше вршњаке, не само са општина Зворник и Мали Зворник него и ширег региона обе државе Републике Српске и Републике Србије а самим тим и шире у свету, да се друже и међусобно упознају.

Пројекат је замишљен да  афирмише младе да активно учествују и што више сазнају опрошлости града Зворника и живота из тог перода.

Пратите нас и на фејсбуку.

Читав пројекат можете скинути овдје....

Last Updated on Wednesday, 06 November 2013 08:35  

Сарадња са "Сречко Косовел" из Сежане

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Written by Administrator Thursday, 08 September 2011 14:58

Пројекат сарадње
Гимназије и ССШ "Петар Кочић" Зворник и
Средње школе "Сречко Косовел" из Сежане (Словенија)

Пројекат се базира на већ успостављеној сарадњи између  Гимназије и ССШ „Петар Кочић“ Зворник и средње школе „Сречко Косовел“ из Сежане у Словенији, која би требало да постане традиционална, те да тиме подстакне једну ширу кутлурно-економску сарадњу између општина Зворник и Сежана. Пројекат подразумијева припрему и одлазак циљне групе на Међународни сајам туризма у Сежани. ловенији.

Гимназија и ССШ „Петар Кочић“ Зворник треба по други пут да угости делегацију из Словеније. Представници наше школе већ су два пута били у посјети Словенији, на такмиче

Ученици Гимназије са професорима у посјети дому културе у Сежанињима на којима су добили релевантна признања. На последњем Међународном сајму туризма у Сежани, Гимназија и ССШ „Петар Кочић“, представљајући туристичке, културне и привредне потенцијале општине Зворник,  добила је сребну плакету. На том успјеху добили су похвале од стране Министарства просвјете и културе у Влади Републике Српске и подршку шире друштвене заједнице, а о успјеху тог пројекта говорило се у готово свим значајним медијима, што је била својеврсна промоција и афирмација, како школе, тако и саме општине у којој се налази.


Сада још једна делегација из Зворника треба поново да посјети Сежану у Словенији, а да делегација из Сежане прије тога поново посјети Зворник, у оквиру споменуте сарадње. То је основна поставка овог пројекта, који треба да омогући наставак ове успјешне сарадње, која из сарадње између школа треба да прерасте у сарадњу између општина, што би требало да донесе додатне резултате на културно-економском плану.



ЦИЉ ПРОЈЕКТА:

Циљ је, дакле, унаприједити рад школе и на прави начин представити нашу општину у ширим оквирима. Учесници овог пројекта ће моћи да размјене искуства, науче нешто ново, што би могли да примјене у свом даљем раду. Активности везане за овај пројекат стоје у јасној вези са зацртаним циљевима. Наиме, током боравка у Словенији учесници у овом пројекту имаће прилику не само да се такмиче на сајму туризма, промовишу своју општину и стекну нова знања, већ ће кроз активно дружење са домаћинима и члановима других делегација моћи да успостве нова пријатељства, нове везе и познанства, која могу бити основ за неке будуће сарадње.

ЦИЉНА ГРУПА:
Циљну група у овом пројекту су професори, ученици, млади лидери, представници локалне заједнице.

ОЧЕКИВАНИ РЕЗУЛТАТИ:


-       Професори ће у овом имати прилику

да се упознају са начином рада школа у Словенији, да направе компарацију између нашег система образовања и система образовања у Словенији, после чега ће моћи сами да направе личну евалуацију, али и евалуацију образовних система. Такође, имаће прилику да искуство које су стекли у овом пројекту пренесу на друге колеге и ученике, примјеном тог искуства у свом даљем раду

-       Ученици ће моћи да упознају друге средине и да прошире своја сазнања дружећи се са својим вршњацима из других држава. Такође, и они ће имати прилику да виде како функционише образовни систем у другој држави, те који су трендови актуелни у образовању и каква се знања цијене

-       Потребно је што више ученика и професора укључити у овакве и сличне пројекте

-       Циљ је повећати креативност и професора и ученика.


-       Успоставити друге облике сарадње како између школа, тако и између општина Сежана и Зворник.

Након реализације пројекта очекивани резултати, на основу којих се може вршити евалуација пројекта јесу, прије свега, евентуални успјеси на међународном сајму туризма, што ће бити повод медијске пажње, те ће се тако на прави начин промовисати и афирмисати школу и општину у цјелини. Овај пројекат, између осталог, треба да да резултате и на пољу усавршавања професора и менаџмента школе. Наставиће се тенденција укључивања ученика у пројекте ове природе. С друге стране, проширење сарадње са школа на општине је, такође, још један од очекиваних резултата.


Гости из Сежане

ове године поново долазе у Зворник на јесен, док ће нова делегација из Зворника поново посјетити Сежану у прољеће. Дакле, планирани временски оквир пројекта је од септембра 2011. до краја априла 2012. године.

Last Updated on Wednesday, 06 November 2013 08:37  
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Next > End >>

Page 9 of 9