Нансен дијалог центар

Договорена будућа сарадња са НДЦ Мостар

PDFPrintE-mail

Пројекти - Нансен дијалог центар

Written by Administrator Friday, 20 July 2018 17:53

Јуче је одржан састанак између представника Нансен дијалог центра Мостар и менаџмента ЈУ СШЦ „Петар Кочић“ Зворник и ЈУ СШЦ „Милорад Влачић“ Власеница.

Договорена је реализација пројекта у образовању с циљем јачања интеркултуралног разумијевања у вишенационалним заједницама Босне и Херцеговине.

Сврха програма је изградња вјештина комуникације код младих људи с циљем даљег промовисања идеја и културе дијалога и толеранције у заједницама. У оквиру овог програма биће реализовани тренинзи и радионице.

 

Last Updated on Friday, 20 July 2018 18:17

Read more...

 

Кувари направили традиционална јела

PDFPrintE-mail

Пројекти - Нансен дијалог центар

Written by Administrator Wednesday, 08 March 2017 09:29

Ученици су реализовали пројекат „Интеретничко образовање кроз дијалог“, односно „ПРО-Будућност” у оквиру кога су одржане дијалошке радионице са ученицима других разреда, а потом пред Савјетом родитеља реализоване активности за које је донатор обезбиједио 500 КМ. Ученици, Драгана Максимовић, Хусеин Газибеговић, те Кристина и Катарина Павловић које је спремала професорица Жељка Шакотић, су извели пригодне скечеве, док су ђаци угоститељских занимања припремили традиционална јела српске и бошњачке кухиње, а чланови Савјета родитеља, менаџемент школе ученици и професори могли су да уживају у овим спацијалитетима.

Од наведеног новца набављене су потребне сировине за спремање јела, те посуђе и други прибор

Read more...

 

Пројект „Интеретничко образовање кроз дијалог“

PDFPrintE-mail

Пројекти - Нансен дијалог центар

Written by Administrator Thursday, 02 March 2017 21:22

Ученици другог разреда гимназије учествовали су у првом дијелу пројекта „Интеретничко образовање кроз дијалог“, односно „ПРО-Будућност” коју имплементира ЦРС са партнерима, а финансира га УСАИД, док реализацију изводи Нансен дијалог центар из Сарајева. Ученици су учествовали у раду дводневне радионице, а 07. марта ће спровести активности за које ће им бити обезбијеђено 500 КМ, односно они ће пред Савјетом родитеља извести пригодан програм те приказати традиционална јела из кухиња са овог просотра. Љуљјета Горанци Бркић, генерални менаџер НДЦ-а Сарајево каже да ће након тога дјеци, почетком маја преко организације СХЛ, бити омогућен одлазак на мировну конференцију у средњу школу у Јајцу која се кроз активност ученика изборила за наставак функционисања Last Updated on Thursday, 02 March 2017 21:30

Read more...

 
 

Зворнички средњошколци на манифестацији „Дани Нансена у Сребреници”

PDFPrintE-mail

Пројекти - Нансен дијалог центар

Written by Administrator Sunday, 16 November 2014 20:34

Ученици и професори наше школе боравили су на манифестацији „Дани Нансена у Сребреници” коју је организовао Нансен дијалог центар из Сарајева. У оквиру манифестације одржан је турнир у малом фудбалу за дјечаке и турнир у одбојци за дјевојчице. Након тога, у дому културе изведене су двије представе ученика средње школе из Јајца и Сребренице.

Наредно дружење ученика из наше и школа из Јајца, Сребренице и Братунца биће одржано у Зворнику идуће године, такође под покровитељством Нансен дијалог центра из Сарајева.

 

Read more...

 

Физиотерапеути реализовали пројекат корективних вјежби за кичму

PDFPrintE-mail

Пројекти - Нансен дијалог центар

Written by Administrator Monday, 10 November 2014 14:29

Ученици из одјељења физиотерапеута са професорима реализовали су пројекат „Корективне вјежбе за кичму”, који је подржао Нансен дијалог центра из Сарајева у вриједности 800 КМ. По ријечима директорице школе Биљане Писић кроз пројекат је набављена опрема потребна за часове практичне наставе.

 

Last Updated on Monday, 10 November 2014 14:44

Read more...

 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 Next > End >>

Page 1 of 5