Обиљежен свјетски дан сјећања на жртве саобраћајних незгода

PDFPrintE-mail

Савјет ученика

Поводом обиљежавања Свјетског дана сјећања на жртве саобраћајних незгода, који се традиционално обиљежава сваке треће неђеље у мјесецу новембру, полицијски службеници Полицијске управе Зворник у сарадњи са представницима Ауто-мото друштва „Семафор“ Зворник, данас су ученицима Средњошколског центра „Петар Кочић“ у Зворнику, одржали едукативно предавање на тему правилног понашања свих учесника у саобраћају.

Предавање је одржано за ученике завршних разреда средње школе, обзиром да велики број тих ученика полаже возачке испите и по први пут самостално учествује у саобраћају у својству возача, па је циљ ових активности заправо подизање свијести ученика о посљедицама неправилног понашања у саобраћају. Предавањима су присуствовали и ученици који чине секцију Црвеног крста, који су након одржаних предавања извели показну вјежбу пружања прве помоћи учесницима саобраћајне незгоде.

У протеклих 10 мјесеци текуће године, на подручју Полицијске управе Зворник су евидентиране четири саобраћајне незгоде са смртном посљедицом.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

Last Updated on Monday, 18 November 2019 22:51