Прво мјесто на републичком такмичењу из историје!

PDFPrintE-mail

Такмичења - Републичка 2018/2019.

У суботу 11.05.2019 одржано је републичко такмичење из историје у Прњавору. Такмичење  је одржано у згради гимназије уз учешће 17 ученика. Тема такмичења била је историја српске православне цркве у поводу обиљежавања 800 година стицања аутокефалности. Прије овог финалног одржана су, прво школска, а потом и регионална такмичења, а наш ученик Вељко Сандић на регионалном такмичењу заузео је прво мјесто. На овом такмичењу значајан успјех постигао је и Галић Страхиња, ученик II-2 одељења. Републичко или финално такмичење

показало је изузетно познавање ученика овог периода наше историје. Овим путем желим да изразим своју захвалност свим учесницима и њиховим професорима на уложеном труду и показаном знању такмичара. Највише поена, укупних 77 од 85, освојио је Вељко Сандић, ученик II-3 одељења гимназије. Овим је крунисао своја учешћа на разним такмичењима из физике гдје такође има велике успјехе и на нивоу регије и републике. Овај скромни, тихи и прије свега изузетно образован младић заслужује поштовање и признање своје средине.

 

Организација и пријем колега и Прњавора је био на изузетно високом нивоу. Такмичењу је присуствовала и наша савјетница за наставу историје Милија Марјановић која је бираним ријечима поздравила учеснике и уручила признања и књиге побједницима. Велики допринос организацији нашег путовања уз помоћ Општине Зворник дала је наша директорица Биљана Писић. Овим путем желим да им се захвалим, у своје име и у име побједника републичког такмичења из историје Вељка Сандића.

У процесу припреме за такмичења, а и у учешћа на школском такмичењу узеле су и Кристина Јеркић и Анђела Спасојевић ученице II2 одјељења гимназије.

Last Updated on Tuesday, 14 May 2019 10:35