Средњошколци из Сежане посјетили „Алумину“

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Ученици и професори из Средње школе „Сречко Косовел“ из Сежане са домаћинима из СШЦ „Петар Кочић“ из Зворника посјетили су данас „Алумину“ . Директор пословне области Одржавање и инвестиције и члан менаџмента „Алумине“ Миломир Максимовић истакао да му је било задовољство да буду домаћини гостима из Словеније.

- Посјета нам пуно значи у маркетиншком смислу. Ово је само наставак двогодишње успјешне сарадње „Алумине“ са зворничким средњим школама. Поред ове посјете долазе нам и ученици из ТШЦ-а са смјера хемијски техничари, а вјероватно ће нам у посјету доћи и ученици економске струке из СШЦ „Петар Кочић“ како

би се упознали како иду финансијски процеи у нашој компанији – рекао је Максимовић и додао да у сваком случају постоји простор за ширу сарадњу са школама.

 

Душан Штолфа, директор словеначке школе каже да су били пријатно изненађени величином фирме.

- Драго ми је да смо посјетили овако велику компанију која запошљава четвртину радника у привреди у Зворнику. И раније смо били у Зворнику и знали за фабрику, а сада смо могли и да сагледамо о кавој се великој компанији ради  - навео је Штолфа.

Директорица СШЦ „Петар Кочић“ Биљана Писић је истакла да већ 11 година сарађују са школом из Сежане та да су их упознали са бројним знаменитостима овога краја, а сада су одлучили да има покажу највећу фабрику у регији.

- Гости су били импресионирани фабриком, али и ми када смо видјели њихову озбиљност у раду и процес рада – истакла је Писићева.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

Last Updated on Sunday, 16 December 2018 12:29