Обиљежен Свјетски дан сјећања на жртве саобраћајних незгода

PDFPrintE-mail

Актуелно

Полицијски службеници Полицијске управе Зворник су данас, поводом обиљежавања Свјетског дана сјећања на жртве саобраћајних незгода, који се традиционално обиљежава сваке треће недјеље у мјесецу новембру, ученицима наше школе, одржали едукативно предавање на тему правилног понашања свих учесника у саобраћају. На иницијативу Савјета ученика школе, предавање је одржано за ученике четвртог разреда средње школе, обзиром да велики број тих ученика полаже возачке испите и по први пут самостално учествује у саобраћају у својству возача, па је циљ ових активности заправо подизање свијести ученика о посљедицама неправилног понашања у саобраћају.

Директорице школе Биљана Писић истакла је да имају одличну сарадњу са ПУ Зворник који се увијек одазива на све њихове позиве, не само за радионице већ и све друге заједничке активности.

– Предавање је било веома важно како би ученицима показали када се најчешће дешавају незгоде те колико је штетна употреба алкохола, односно мобилног телефона. Наш психолог Драгана Петровић је одржала предвање о психолошким посљедицама трауме, превазилажењу стресног догађаја након незгоде – истакла је Писићева.

Предавањима су присуствовали и ученици који чине секцију Црвеног крста, који су након одржаних предавања извели показну вјежбу пружања прве помоћи учесницима саобраћајне незгоде.

У протеклих 10 мјесеци текуће године, на подручју Полицијске управе Зворник су евидентиране четири саобраћајне незгоде са смртном посљедицом.

Препознавши значај угрожености људи у саобраћајним незгодама у којима сваке године погине више од 1,2 милиона људи, а око 50 милиона бива повријеђено, Генерална скупштина УН је октобра 2005. године донијела резолуцију којом је одређено да трећа недјеља у новембру буде проглашена за Дан сјећања на жртве саобраћајних незгода.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

Last Updated on Thursday, 06 December 2018 09:11