Договорена будућа сарадња са НДЦ Мостар

PDFPrintE-mail

Пројекти - Нансен дијалог центар

Јуче је одржан састанак између представника Нансен дијалог центра Мостар и менаџмента ЈУ СШЦ „Петар Кочић“ Зворник и ЈУ СШЦ „Милорад Влачић“ Власеница.

Договорена је реализација пројекта у образовању с циљем јачања интеркултуралног разумијевања у вишенационалним заједницама Босне и Херцеговине.

Сврха програма је изградња вјештина комуникације код младих људи с циљем даљег промовисања идеја и културе дијалога и толеранције у заједницама. У оквиру овог програма биће реализовани тренинзи и радионице.

 

ЈУ СШЦ „Петар Кочић“ има веома позитивно искуство кад је у питању сарадња са НДЦ Сарајево. Реализован је велики број пројеката у локалној заједници и школи, преко 200 ученика и 30 професора посјећивало тренинге и едукације, а организовано седмодневно студијско путовање у Норвешку за осам професора.

 

По ријечима директорице Биљане Писић, будућа сарадња је веома значајна за ову образовну установу, те се нада да ће бити много заједничких пројеката. Поред представника ЈУ СШЦ „Петар Кочић“ састанку је присуствовао и директор ЈУ СШЦ „Милорад Влачић“ из Власенице.

Испред НДЦ присуствовали су директор НДЦ Мостар Елвир Ђулиман и пројект менаџер Вернес Володер. Поред НДЦ и менаџмента школа, састанку су присуствовали Татјана Грујо и Маја Грубешић, локални координатори  ПРО – будућности. Оне су такође изразиле спремност и жељу да подрже будуће пројекте и сарадњу.

Last Updated on Friday, 20 July 2018 18:17