Преносимо: Награде најбољим матурантима Србије и РС, пријем у Белом двору

PDFPrintE-mail

Принц Александар Карађорђевић и принцеза Катарина били су домаћини матурантима седамнаесту годину за редом.

Свака средња школа у Србији и Републици Српској изабрала је ђака генерације међу матурантима, коме је Фондација Престолонаследника Александра за културу и образовање уручила похвалницу и пригодан поклон као признање за остварене изузетне резултате у школовању.

"Свим матурантима честитам на успеху и желим да наставите да будете најбољи. Ви треба да будете поносни на знања која сте стекли, а ми смо поносни на вас и ваша достигнућа. Наставите да вредно радите и учите читавог живота. Ви сте наша будућност, а наша будућност је светла", поручио је матурантима домаћин пријема.

Александар Карађорђевић захвалио је на великој помоћи партнерима на овом пројекту - компанијама НЦР и Линк група, а помоћ у организацији догађаја пружили су и саобраћајна полиција и Војномедицинска академија, компанија "Кока-кола", хор Ирида из Сремске Митровице, волонтери удружења "Краљевина Србија" и студенти ФОН-а.

Свечаности су присуствовали и министри просвете Србије РС Младен Шарчевић и Дане Малешевић, директори компанија које су помогле организацију пријема, страни гости, јавне личности из света културе, уметности и науке, а најбоље матуранте обрадовала је вест да ће компанија Линк група поделити 25 стипендија за њихову престижну ИТАкадемију.

Рок за пријаву је 15. јул. Имена добитника стипендија биће објављена 1. августа, а стипендије ће им бити уручене на свечаности на Белом двору у септембру.

(преузето: РТ Србије, петак, 29. јун 2018, 22:10 -> 22:27)

Last Updated on Friday, 06 July 2018 12:19