Добра сарадња СШЦ „Петар Кочић” и 3. пјешадијског (Република Српска) пука ОС БиХ

PDFPrintE-mail

Ученици путују на „Отворена врата”, војска помаже уређење парка

Поводом обиљежавања Дана 3. пјешадијског (Република Српска) пука ОС БиХ и, уједно, Дана Војске Републике Српске, који ће бити обиљежен 8. маја у касарни „Војвода Степа Степановић“ у Бијељини, 50 ученика СШЦ „Петар Кочић”  биће дио ове манифестације . Ово је само један примјер добре сарадње школе и војске, јер ће у наредном периоду припадници 3. пјешадијског (Република Српска) пука ОС БиХ, заједно са ученицима, уредити зелену површину иза школе и направити мали парк.

По ријечима директорице школе Биљане Писић до сада су школе из Бијељине углавном биле дио ове манифеставије, а командант 3. пјешадијског (Република Српска) пука Роберто Гашић је позвао и ученике из Зворника да присуствују едукацији о минама и презентацији пјешадијског наоружања и система везе, као и да добију све потребне информације везане за војне академије.

- Планирали смо упутимо 50 наших ученика у Бијељину, односно оне који су се истицали на секцијама, Савјету ученика и додатној настави. Они ће тај дан, поред посјете касарни, искористити за разгледање Бијељине, посјету Етно селу „Станишић” те сами одабрати друге активности  - рекла је Писић.

Она се захвалила команданту 3. пјешадијског (Република Српска) пука Роберту Гашићу и његовом замјенику Драгану Стевановићу, који су посјетили школу и  договорили активности на уређењу зелене површине иза школског игралишта.

- Наша школа нема зелених површина и одавно желимо да уредимо један неприступачан простор иза игралишта, гдје механизација не може да дође. Договорили смо се да ми упутимо званичан захтјев Министарству одбране БиХ, гдје би након одобрења кренули у реализацију уређења зелене површине и постављања садница. У тој активности би поред учешћа војске помоћ пружили и наши ученици - истакла је Писић.

Last Updated on Tuesday, 24 April 2018 08:17