САСТАНАК ШКОЛСКОГ ТИМА „БРИГА О ДЈЕЦИ – ЗАЈЕДНИЧКА ОДГОВОРНОСТ И ОБАВЕЗА“

PDFPrintE-mail

Актуелно

У свим основним и средњим школама у Републици Српској, формирани су мултисекторски тимови, са циљем превенције вршњачког насиља и других облика друштвено неприхватљивог понашања дјеце и младих, те превенције и заштите физичког, психичког и менталног здравља дјеце и младих. Заједнички задатак свих чланова тима је спровођење акција и сарадња како би се обезбједило сигурно и подстицајно окружење за раст и развој дјеце.

У СШЦ „Петар Кочић“ одржан је састанак Школског тима, дана 19.04.2018. године, на ком су учествовали представници школе и представници других институција.

Чланови Школског тима су:

  1. Биљана Писић – директор школе,
  2. Драгица Јокић – педагог школе,
  3. Драгана Петровић – психолог школе,
  4. Марија Степановић – професор филозофије, координатор Савјета ученика,
  5. Славица Мандић – професор психологије,
  6. Слађана Поповић – психолог, представник Центра за социјални рад Зворник,
  7. Данијела Ђерић – помоћник командира ПС Зворник,
  8. Драгана Милошевић – шеф Кабинета градоначелника града Зворника,
  9. Драгана Митровић – социјални радник, представник ЈЗУ Дом здравља Зворник.

Школски тим је замишљен као мултисекторски тим, којег чине стални чланови (представници школе, један представник Центра за социјални рад и један представник МУП-а), и повремени чланови (један представник Дома здравља, један представник Градске управе). У рад тима повремено могу бити укључивани други наставници, одјељенске старјешине, чланови Савјета ученика или Савјета родитеља, у зависности од планираних активности или конкретне проблематике.

На одржаном састанку Школског тима, разматран је план и програм рада, утврђено које су активности реализоване у школи и направљен план активности до краја шк.2017/18. године. За наредни период договрена је иницијатива за реализацију предавања на Савјету ученика, на тему „Репродуктивно здравље“. Управа школе ће упутити захтјев Дому здравља, како би се обезбједило стручно предавање од стране лекара.

У наредном периоду планирају се редовни састанци Школског тима, и укључивање представника других институција у едукативни рад са ученицима. План је да представници МУП-а и Центра за социјални рад, одрже предавања и трибине на теме „Опасности од интернета“, „ Безбједност дјеце и младих у саобраћају“, „Вршњачко насиље“.

Last Updated on Friday, 20 April 2018 07:40