У конкуренцији 500 радова Анђела освојила друго место

PDFPrintE-mail

Актуелно - Огласна табла

Ученица другог разреда гимназије у зворничком СШЦ „Петар Кочић” освојила је друго мјесто на ликовном конкурсу који поводом Дана Републике организује Републички педагошки завод Републике Српске. Њен рад „Избушене гуме” са мотивом уплаклане дјевојчице у чијој позадини је остављени бицикл са избушеним гумама је у конкуренцији 500 радова оцијењен као други по вриједности. Анђела каже да одмалена слика, а већ шест година је члан Сликарске радионце „Палета” из Зворника.

- Жељела сам да урадим нешто чиме бих се прикључила обиљежавању овог празника и да, уједно, још неко оцијени моје радове. Сликам од малена, односно цртам откад знам за себе. Драго ми је да сам добила награду - прича Анђела која је врлодобар ученик, а сликарство, где се највише служи акварелом и уљаним, односно акрилним бојама, је њена посебна љубав.

Директорица школе Биљана Писић каже да им је драго што ће на Свечаној академији, коју Републички педагошки завод РС ове године организује у Зворнику, међу награђенима бити и њихова ученица.

- Задовољни смо Анђелиним успјехом и како је са својим радовима представила школу. Посебно нам је драго што је на конкурс стигло 500 радова ученика из 20 школа, што додатно говори о Анђелином успјеху. Раније смо имали успјехе из природних наука, економске групе предмета, физичког васпитања и других предмета, а сада је у школу стигла награда за ученичке ликовне радове  - навела је Писићева.

Анђела Медић ће у четвртак, у пратњи свог разредног старјешине Игора Ђукановића, са осталим награђеним ученицима за ликовне и литерарне радове, бити гост на свечаном пријему код предсједника Републике Српске Милорада Додика у Палати Републике.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

 

 

Last Updated on Tuesday, 26 December 2017 15:55