Волонтирај-кредитирај

PDFPrintE-mail

И ове године ученици наше школе узели су учешће у пројекту „Волонтирај-кредитирај“ који је посвећен промоцији волонтеризма, изградњи капацитета младих, као и развоју и усавршавању пословних вјештина средњошколаца, 20 ученика СШЦ „Петар Коћић” замијенило је наставни дан р

адним даном у општини Зворник и другим јавним институцијама.

Средњошколце је примио и поздарвио начелник општине Зоран Стевановић истакавши да је ово одличан показатељ да су млади људи спремни да мијењају средину у којој живе и помажу другима. Драгана Спасић, ученица трећег разреда каже да је и раније учестовала у пројектима волонтирања преко Савјета ученика.

 

- До сада смо волонтирали на неким фестивалима и камповима, а ово нам је први сусрет са овако озбиљним изазовом гдје ћемо добити прва радна искуства у значајним институцијама - рекла је Спасићева. 
Средњошколци су радили за дневницу од 20 КМ која ће бити уплаћена у заједнички Фонд „Социјални дан“ из којег ће се у априлу 2014. године финансирати најбоље идеје младих на Сајму кредитирања.

 

Најпожељнији послодавац добиће право коришћења „Волонтирај-кредитирај“ маркице на једну годину коју може користити на свим документима и материјалима као доказ своје друштвене одговорности и за медијску промоцију. Организатор пројекта „Волонтирај-кредитирај“ је невладина организација „Инфохаус“ из Сарајева, а генерални донатор Међународни центар „Олоф Палме“.

Last Updated on Thursday, 10 October 2013 19:35