Заштите дјеце

PDFPrintE-mail


У оквиру овог пројекта основане су две групе:
Коалиција за заштиту деце и Омладински и дечији одбор из три општине Калесија, Сапна и Зворник.

Из свих ових општина представници разчличитих инситуција (школа, полиције, општина, центара за социјални рад, удружења грађана са посебним потребама, домова здравља) укључени су у пројектне активности и семинаре којима је циљ израда и спровођење јединствене стратегије за заштиту деце и њихових права на све три поменуте општине, односно за развојно подручје Мајевица. Идеја „World Vision“-а је да за сва подручја у БиХ постоје овакве коалиције и дечији одбори који ће се бавити овом проблематиком.


У Коалицију за заштиту деце општине Зворник укључени су представници наше школе:
Драгана Петровић- психолог школе и
Дајана Главоњић – професор психологије.

У Омладински и дечији одбор општине Зворник укључени су ученици наше школе:
Ханка Селимовић II2
Коста Станојевић II2
Амина Салкић II5
Сара Јеркић II6
Драгана Спасић III8

Представнице школе су заједно са ученицима учествовале на семинару „Интердисциплинарни приступ у борби против породичног насиља на локалном нивоу“ 17-19. Априла 2013. Године у Сарајеву.
На том семинару основане су поменуте коалиције, договорене смернице за рад и организоване радионице и дружења за ученике. Психолог школе Драгана Петровић је на семинару одржала презентацију за Коалицију за заштиту деце на тему „ Осврт на примену Протокола о поступању у случају насиља, злостављања и занемаривања деце“.

Ораганизована је едукација за чланове Коалиције за заштиту деце подручја Мајевица (поменуте три општине) на тему „Стрес,сагоревање и механизми заштите за професионалце“. На овом семинару учествовала је психолог школе Драгана Петровић.

Last Updated on Wednesday, 06 November 2013 08:58