Радионица за матуранте

PDFPrintE-mail

Зворнички студенти окупљени у „Клубу студената Зворник“ организовали су данас у Средњошколском центру „Петар Кочић“ радионице за матуранте како би им помогли при избору факултета.

Милош Ивановић, један од покретача идеје и оснивача Клуба, рекао је да су са реализацијом радионица под називом „Како изабрати факултет и бити сигуаран у свој избор“ почели прошле године.

- Основна идеја Клуба је да окупимо што већи број добрих студената који ће се међусобно помагати и давати примјер млађим генерацијама. Такође да савјетима помогнемо будућим студентима у избору факултета, јер поучени сопственим искуством знамо да се доласком у нову средину бруцоши не сналазе баш најбоље – рекао је Ивановић.

Он је додао да су радионице замишљене тако да студенти пренесу своја искуства, те да одговоре на питања у вези избора факултета, припрема пријемног испита и на сва она која се тичу студентског живота.

Данас ће бити одржано укупно пет радионица којима су обухваћени сви матуранти зворничке средње школе. Њих ће реализовати око 30 студената окупљених у „Клубу студената Зворник“ који студирају различите факултете у Београду, Новом Саду, Бањалуци и Источном Сарајеву.
Last Updated on Wednesday, 02 October 2013 07:39