Успех ученика на Државном такмичењу из физике у Сарајеву

PDFPrintE-mail

Такмичења - Државна такмичења

Сарајево, 11.05.2024. - Математички факултет у Сарајеву био је домаћин овогодишњег Државног такмичења из физике, на коме је учествовало 15 учесника из целе Босне и Херцеговине. Међу њима се истакао ученик наше школе, Данило Бирчаковић, који је постигао запажен резултат пласирајући се на осмо место.

 

Ово такмичење је окупило најбоље младе умове из области физике, пружајући им прилику да покажу своје знање, вештине и аналитичке способности. Данило Бирчаковић је показао изузетно познавање градива и вештине решавања задатака, чиме је оправдао поверење својих наставника и школе.

 

Ментор ученику на овом такмичењу била је професорица Винка Марјановић, која је учествовала у припреми и подршци Данилу у остваривању запаженог резултата.

"Осећам се поносно што сам имао прилику да представљам своју школу на овом такмичењу", изјавио је Данило Бирчаковић након такмичења. "Напорно сам се припремао и драго ми је што сам успео да остварим овај резултат и надам се да ћу следеће године остварити још бољи резултат."

Пласман на осмо место на Државном такмичењу из физике представља значајан успех за Данила и за његову школу. Ово такмичење пружа драгоцену прилику ученицима да се такмиче на највишем нивоу и да покажу свој потенцијал.

Честитамо Данилу Бирчаковићу на оствареном резултату, као и свим учесницима који су учествовали на овом такмичењу - њихова преданост и залагање су пример како се упорним радом може постићи успех у области науке и образовања.

Last Updated on Sunday, 19 May 2024 19:43