Ученици наше школе учествовали на м:тел Апп такмичењу

PDFPrintE-mail

Ања Балорда и Његош Ристић, ученици другог разреда рачуанрско - информатичког смјера, учествовали су на овогодишњем м:тел Апп такмичењу за избор најбољих апликација на државном нивоу.

Ове године, такмичење је одржано онлајн, а на њему су имали право да учествују тимови, односно аутори готових апликација које су на адресу м:тел-а стигле до рока предвиђеног конкурсом. У овом,  седмом циклусу м:тел Апп такмичења, за најбоље апликације за мобилне уређаје у БиХ стигло је укупно 19 апликација из 15 средњих школа и 13 градова БиХ. Тим наше школе, Брејн Бајтс је учестовао са двије апликације. Апликација Калкулупис врши израчунавање броја бодава за упис у први разред средње школе, а апликација Клик-ит служи за наручивање хране. Ово је прво учешће наших ученика на овом такмичењу. Ментори ученицима су професори Светлана и Жељко Зарић.

Жири је изабрао најбољих пет у оквиру м:тел Апп такмичења 7, које ће даље представљати БиХ на Регионалном Апп такмичењу у Београду почетком мјесеца марта.

Сви учесници такмичења добиће поклоне и захвалнице за учешће у овом конкурсу, а аутори најбољих апликација и њихови ментори биће награђени мобилним телефонима.

 

(извор: мтел апп такмичење)

Last Updated on Tuesday, 13 February 2024 22:19