Градоначелник Зворника честитао ученицима успјех – Дан сигурнијег интернета

PDFPrintE-mail

Међународни дан сигурнијег интернета у Републици Српској обиљежава се шестог фебруара, а основни циљ кампање подразумијева подизање свијести о безбједном дигиталном окружењу за дјецу и младе.

 

Министарство просвјете и културе и Републички педагошки завод, овим поводом су организовали такмичење под називом „Како бити сигуран на интернету“. Ученица ОШ „Свети Сава“, Моња Милановић освојила је друго мјесто у категорији млађег основношколског узраста, уз менторство учитељице Зоране Модић, док је ученица СШЦ „Петар Кочић“, Савка Јевтић, освојила треће мјесто на средњошколском узрасту уз менторство Светлане Зарић.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић упутио је честитку ученицама и њиховим менторима на оствареним резултатима и истакао важност заштите на интеренту.

„Сваки успјех наших ученика посматрамо као и наш успјех, а знати да су најмлађи Зворничани свјесни колико опреза и знања захтијева боравак у дигиталном свијету је за сваку похвалу. Сви резултати које постижу долазе након много уложеног труда како њих самих тако и њихових наставника. Срећан сам због чињенице да ова дјеца Зворник увијек доведу у круг најбољих у Српској,“ рекао је градоначелник Ивановић у својој поруци.

Промовисањем безбједног понашања за кориснике интернета, улога родитеља, старатеља и стручних сарадника, како је присуство дјеце на мрежи неизбјежно, обухвата проналажење адекватних начина за употребу технологије у најбоље сврхе и уз избјегавање могућих опасности. Неопходно је да укључене стране буду едуковане и да подржавањем одређених правила понашања допринесу остварењу безбједности на интернету.

Град Зворник, 06.02.2024.

Last Updated on Tuesday, 06 February 2024 16:07