Град Зворник – медаље за зворничке средњошколце на Сајму туризма у Словенији

PDFPrintE-mail

Ученици зворничког СШЦ  „Петар Кочић“ освојили су сребрно и брознано признање за приказане пројекте на Сајму туризма у Љубљани. Представили су своја два пројекта и то:   „Шљива, понос нашег краја“ и „Трпеза наших предака – са ајваром све је укусније“. Ментори ученицима за ове пројекте су били професори Андријана Славкић и Миљан Влачић.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић честитао је свим учесницима на успјеху и истакао да  су наши ученици међу најбољим амбасадорима града Зворника.

„Поносан сам увијек када наши Зворничани остваре неки успјех, а када то ураде млади људи, ученици наше школе, онда је тај понос још већи. Они су успјели да се изборе за медаље у прилично јакој конкуренцији на словеначком сајму и показали су прије свега знање и креативност. Изузетно је важно и да су и други препознали уложени труд,“ рекао је градоначелник Ивановић.

Према ријечима Биљане Писић, директорице средњошколског центра „Петар Кочић“ ово је само један дио дугогодишње сарадње између Сежане и Зворника.

„Више од 300 ученика из Зворника и 50 професора је од 2008. године имало прилику да посјети Словенију и да учествује у различитим видовима промоције ученичког стваралаштва. Захваљујући прије свега ентузијазму и вољи обје школе, ова сарадња је опстала и траје дуги низ година. Кратку паузу смо направили због пандемије вируса корона, али смо убрзо наставили традицију. Ми смо преко наших партнера из Сежане имали прилику да будемо и дио њиховог пројекта са школом у Португалу. Ми данас више не говоримо о пројекту него о узајамном поштовању и пријатељству са школом у Сежани,“ рекла је директорица Писић.

Ученици и професори СШЦ „Петар Кочић“ боравили су у Словенији, као гости Средњој школи „Сречко Косовел“ у Сежани. Зворничани су се као једини учесници из БиХ представили на „Алпе Адриа“ сајму заједно са још 27 школа из Италије, Хрватске и Словеније. Сарадња и заједнички пројекти зворничке и словеначке средње школе трају већ дуги низ година уз потпуну подршку Града Зворника.

www.gradzvornik.org 05.02.2024.

Last Updated on Monday, 05 February 2024 16:34