Водич кроз занимања

PDFPrintE-mail

Андроид апликација „Водич кроз занимања“ омогућава ученицима основних школа и њиховим родитељима приказ плана уписа у свакој средњој школи у Републици Српској, као и описе свих занимања, укључујући статистичке податке Завода за запошљавање Републике Српске.

Корисник апликације има могућност да за сваку средњу школу прегледа понуду занимања са приказом планираног броја одјељења и ученика за упис за актуелну школску годину.

Апликација је доступна за Андроид платформу и сви ученици је могу преузети са Google Play маркета и инсталирати на своје телефоне.

Министарство просвјете и културе Републике Српске ће сваке године ажурирати податке које апликација подразумјева, а које су у вези са планом уписа и описом нових занимања, тако да апликацију могу користити и све наредне генерације основаца приликом одабира будећег занимања.

Важно је напоменути да је Министарство просвјете и културе Републике Српске прво у региону које се одлучило за овакав вид промоције занимања и приказа плана уписа по школама, пратећи савремене трендове и развој технологије. На овај начин све релевантне информације везано за упис ученика у средње школе доступне су константно на брз и једноставан начин.​

Апликација је доступна на:  Водич кроз занимања​

Last Updated on Tuesday, 11 April 2023 22:27