Позива за идеје и наградно такмичење

PDFPrintE-mail

Поштовани,

Извршни секретаријат Централноевропске иницијативе (CEI) покренуо је Треће издање IMAGINE Позива за идеје и наградно такмичење намијењено средњим школама у регији. Позив је осмишљен да стимулише ангажман младих у регијама Централноевропске иницијативе (CEI) и Јадранско-јонске иницијативе (AII) у оквиру Агенде Уједињених нација 2030 за одрживи развој.

Централноевропске иницијативе (CEI) је регионални међувладин форум основан 1989. године, након пада Берлинског зида који окупља 17 држава чланица у Средњој, Источној и Југоисточној Европи како би промовисале сарадњу за интеграцију у Европску унију и одрживи развој.

Позив има за циљ потакнути идеје средњошколаца о томе како би могли допринијети постизању УН циљева одрживог развоја у локалној заједници.

Конкурс је отворен само за средње образовне установе са сједиштем и регистрованим у CEI/AII држави чланици (ученицима од 14 до 19 година). Подносилац пријаве треба да буде представник школе (наставник или директор).

Три најбоље рангиране средње школе добиће по 15000 еур. Позив је отворен до краја фебруара 2023.године, а све релевантне информације, укључујући примјере идеја, могу се наћи на следећем линку:

https://www.cei.int/news/9512/3rd-edition-of-call-for-ideas-and-award-competition-imagine-active-young-citizens-for-sustainable.

С поштовањем,

Last Updated on Monday, 13 February 2023 21:25