Наградни конкурс: "Иновативним идејама за квалитетнији живот"

PDFPrintE-mail

Центар за развој и подршку истраживању Универзитета у Бањој Луци, у сарадњи са Развојним програмом Уједињених нација (УНДП) у БиХ кроз наградни конкурс наставља реализацију активности са средњим школама у оквиру пројекта подржаног од стране Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске кроз грант подршке WBC-RRI.NET Хоризонт 2020 пројекту.

Тим од три ученика уз ментора (професора) могу да понуде идејна рјешења на сљедеће теме:

1. Управљање отпадом - рјешење за наш град/општину

2. Дигитална рјешења за бољи живот у нашем граду/општини

3. Паметне идеје за климатске промјене

 

Рок за пријаву на конкурс је 4.3.2023. а три најбоља тима ће добити вриједне награде за све чланове, као и за школу, те имати прилику да представе своје радове на јавном догађају посвећеном научном образовању и укључености јавности планираном за април 2023. у оквиру WBC-RRI.NET активности. Поред тога, моћи ће да размијене искуства са ученицима из Србије, Црне Горе, Албаније, Сјеверне Македоније, који ће, такође, присуствовати догађају. Ово је прилика да ученици дају свој допринос рјешавању савремених изазова, те као будући млади стручњаци и истраживачи примијене принципе одговорних истраживања и иновација.

Линк за приступ објављеном наградном конкурсу:

https://www.otvoreneinovacije.ba/bs-Latn-BA/challenges/9/inovativnim-idejama-za-kvalitetniji-zivot

Унапријед се захваљујемо на прослијеђеној информацији свим средњим школама у нади да ће конкурс изазвати интересовање ученика и њихових професора.