ЈУ СШЦ „Петар Кочић“: Стигла опрема за ђачки ресторан вриједна 35.000 евра

PDFPrintE-mail

У зворнички СШЦ „Петар Кочић“ јуче је допремљена опрема за ђачки ресторан вриједна 35.000 евра. Ресторан се опрема у оквиру пројекта прекограничне сарадње са школом из Руме кроз ИПА фондове које финансира ЕУ.

Директорица школе Биљана Писић истакла је да је раније стигао остали мобилијар, односно столови и столице, те додала да су ослобођене учионице гдје ће се адаптирати простор за ресторан.

– Ускоро ће бити расписан и тендер, а крајем септембра ће кренути и радови. Донатори су испоштовали све оно што је предвиђено уговором, сада је на нама да урадимо оно најтеже, а то је да ставимо све у функцију и да организујемо наставу без ових учионица. Направили смо добар распоред те ћемо захваљујући чињеници да је пандемија прошла и да ученици крећу на праксу, медицинари у болницу, кувари и конобари у ресторане, имати довољно простора за рад – рекла је Писићева и додала да очекује да сви радови буду готови до краја октобра.

Она се посебно захвалила Градској управи у Зворнику која ће обезбиједити скоро 50.000 КМ за грађевинске радове и адаптацију простора за ђачки ресторан.

– Кроз пројекат смо имали обуку, добили опрему, а грађевинске радове, адаптацију и уређење простора финансира Градска управа Зворник. Посебно треба истаћи да су велики радови на уређењу инсталација јер су оне веома старе, потом треба урадити два нова улаза, расвјету, подове. Циљ нам је да се све уради што квалитетније како би ученици и сви наши гости били задовољни не само услугом него и амбијентом, а ученици што боље услове за праксу – истакла је Писићева.

Last Updated on Thursday, 01 September 2022 16:45