Први уписни рок: уписана 133 ученика

PDFPrintE-mail

Данас је завршен први уписни рок у коме су могли да конкуришу одлични ученици, односно они који су имали преко 60 бодова. Јуче и данас су уписана 133 ученика у четворогодишња занимања.

– Ми традиционално имамо добар одзив ученика у првом уписном року. Већ имамо попуњена одјељења медицинске школе гдје је за 48 слободних мјеста конкурисало 56 ученика, што значи да ће њих осам бити вишка и они ће се уписати у нека друга занимања у наредном уписном року. У гимназији општег смјера конкурисала су 34 ученика те ће остати још 14 слободних мјеста. У друштвено-језичком смјеру је конкурисало 14 ђака, а слободно је још 10 мјеста, док је у рачунарско-информатичком смјеру гимназије конкурисало 10 ученика, а остало је још 14 слободних мјеста – рекла је Биљана Писић, директорица школе.

Она је додала да очекује добар одзив ученика и у другом уписном року када, традиционално, највише ученика бира нека од занимања у оквиру економске школе.

– У овом року смо уписали седам ученика на смјеру економски техничар, а остаје још 17 слободних мјеста, царинских техничара је конкурисало 8 и ту има мјеста за још 16 ђака, док је на смјеру пословно-информатички смјер остало слободних 20 мјеста јер је у првом року за ово занимање конкурисало четворо ученика. У другом уписном року, који почиње у понедјељак, ученици ће моћи да конкуришу и за трогодишња занимања. Ми ове године уписујемо једно комбиновано одјељења кувара и конобара. Занимање конобар је дефицитарно те ће ови ученици имати бесплатне мјесечне карте и мјесечну стипендију у висини од 100 КМ од стране Министарства просвјете и културе и Владе Републике Српске – истакла је Писићева.

(ИнфоБирач)

Last Updated on Tuesday, 14 June 2022 15:39